• INITIATIEF VAN

Over ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze.

Deze website biedt u tevens de gelegenheid om uw zorgverlener en/of een zorgorganisatie (ziekenhuis, praktijk, zorgcentrum) te waarderen. Hiermee helpt u andere bezoekers die op zoek zijn naar een zorgverlener en geeft u zorginstellingen en zorgverleners praktische suggesties voor het verder verbeteren van hun dienstverlening. ZorgkaartNederland biedt u een objectief en betrouwbaar referentieplatform met betrekking tot consumentenervaringen in de gezondheidszorg. 

Waarom deze website?

Op internet is het aanbod van zorg in uw regio versnipperd en daardoor veelal lastig te traceren. Daarnaast is het voor zorgconsumenten onmogelijk om op één plek de kwaliteitsinformatie, kwaliteitsonderzoeken en/of ervaringen van derden te vinden. Door het aanbod van zorgaanbieders op één website bij te houden, deze samen met verwijzingen naar kwaliteitsrapporten te presenteren en vooral uw mening te vragen op onderwerpen die u in de zorg belangrijk vindt, maken wij een belangrijke stap naar een transparant en genuanceerd overzicht van het zorgaanbod in Nederland en vooral ook van de kwaliteit van deze zorg.

Organisatie

ZorgkaartNederland is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. ZorgkaartNederland hecht groot belang aan de verbinding die zij wil leggen tussen zorgaanbieders en patiënten. In dit kader is ZorgkaartNederland bezig met de oprichting van een adviesraad die ons zal ondersteunen de belangen van beide partijen zoveel mogelijk te verenigen.

Werkwijze

Met een duidelijke gedragscode en de inzet van een onafhankelijke redactie bewaken wij actief en nauwgezet de kwaliteit van de recensies op ZorgkaartNederland.nl. De redactie beoordeelt recensies vooraf op basis van een gedragscode; voor ongefundeerde kritiek, beledigingen, polemieken en hetzes is geen ruimte. De website is niet bestemd voor het openbaar escaleren van behandeltrajecten (dit ter bescherming van de privacy van de patiënt én zorgverlener). In geval van een lopend dispuut met uw zorgverlener en/of een aanmerkelijke klacht met betrekking tot uw behandeling verwijzen wij u graag naar de relevante instanties of de Zorglijn. Met deze uitgangspunten hopen wij voor alle betrokkenen een objectief en betrouwbaar referentieplatform te kunnen bieden met betrekking tot consumentenervaringen in de gezondheidszorg.

Nieuws en pers

Wilt u persberichten ontvangen over de organisatie en de activiteiten van ZorgkaartNederland? Stuur dan een e-mail naar redactie@zorgkaartnederland.nl.  Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken wanneer u zelf persberichten wilt versturen aan de redactie van ZorgkaartNederland. 

Voor zorgaanbieders

Voor professionals in de gezondheidszorg biedt ZorgkaartNederland.nl niet alleen een betrouwbaar overzicht van patiënt waarderingen. De website, samengesteld uit een brede reeks van openbare informatiebronnen, fungeert tevens als een handige (verwijs)functie naar andere zorgprofessionals en organisaties. Staat u nog niet op deze site, en wilt u vermeld worden op ZorgkaartNederland? Meld u dan nu aan.

ZorgkaartNederland biedt u bovendien de mogelijkheid om uw instelling, praktijk, specialismes en bijzondere vermeldingen onder de aandacht te brengen. En om actief waarderingen van uw eigen patiënten uit te vragen. Lees meer over onze producten en diensten.

Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met redactie@zorgkaartnederland.nl. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven.

Gratis nieuwsbrief

De redactie informeert u maandelijks per e-mail over de laatste ontwikkelingen rond ZorgkaartNederland. Aanmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuwe zorgaanbieder?

Nog niet op deze site? Meld u nu aan!

Aanmelden

Blog - Laatste artikelen

Gijs Sterks - 24 jul. 2014

Suikertante

Mia Severens-Belien - 21 jul. 2014

Zuurstofslang

SJG Weert - 10 jul. 2014

Waarom?