Naar de navigatie Naar de inhoud

Cordaan, Woonzorgcentrum d'Oude Raai

Verpleeghuiszorg

8
.7

uit 70 waarderingen

Over Cordaan, Woonzorgcentrum d'Oude Raai

d'Oude Raai 'uw plek in de Pijp'

Woonzorgcentrum d'Oude Raai staat in één van de gezelligste buurten van Amsterdam. d’Oude Raai is gelegen aan de Ferdinand Bolstraat naast het Okurahotel. Het ligt op loopafstand van de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark. Naast wonen in een ruim appartement kunt u meedoen aan verschillende sociale en culturele activiteiten die veelvuldig georganiseerd worden. Daarnaast vervult d’Oude Raai een steeds belangrijker rol in de wijk. Er zijn tal van voorzieningen waarvan ook buurtbewoners gebruik kunnen maken. U bent er welkom voor een warme maaltijd en een kop koffie in het gezellige Brasserie Bol op de begane grond. Bewoners uit de wijk kunnen ook in d’Oude Raai voor korte tijd verblijven.

 

Wonen

Op locatie d’Oude Raai bevinden zich 94 appartementen, waarvan 74 tweekamer appartementen en 20 één kamer appartementen. Wonen in woon- en zorgcentrum d’Oude Raai betekent wonen in een appartement met de hulp die u nodig heeft. Ons team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt u om uw leven in te delen zoals u wenst. Uw zelfstandigheid staat hierbij voorop.  Er is in d’Oude Raai één etage speciaal in gericht voor cliënten met dementie en één etage voor cliënten met Psychiatrische problematiek. Deze cliënten hebben ieder een eigen appartement en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer op de etage.

 

De omgeving

Woon- en zorgcentrum d'Oude Raai ligt midden in de Pijp, een levendige wijk in Amsterdam Zuid. d'Oude Raai is vlakbij de Albert Cuypmarkt, de beroemdste markt van Nederland, en is omgeven door gezellige straten met veel winkels, restaurants en terrassen. Boodschappen kunt u doen bij een vlakbij gelegen supermarkt. In de buurt vindt u een sporthal, een kinderboerderij, de Vredeskerk, de Oranjekerk en het huis van de wijk. Voor wie goed ter been is en houdt van een wandeling zijn het Beatrixpark en het Sarphatipark een aanrader. Hier kunt u heerlijk wandelen of op een bankje zitten aan het water. Voor de mensen die minder ter been zijn, gaat regelmatig een groep vrijwilligers met de cliënten wandelen in de omgeving van d’Oude Raai.

 

Brasserie Bol

Brasserie Bol is een sfeervolle ontmoetingsplaats voor het nuttigen van de maaltijd, maar ook voor een kopje koffie, een drankje en een hapje kunt u in onze brasserie terecht. Naast bewoners van d'Oude Raai zijn ook wijkbewoners, familie en andere bezoekers van harte welkom. Brasserie Bol is maandag t/m vrijdag geopend van 09.30 tot 19.00 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn wij open van 9:30-15:00 uur. In het café van Brasserie Bol ontmoet u buren of uw familie voor een kopje koffie of een heerlijk drankje. Elke woensdag ochtend is er tussen 10:15 en 11:30 koffie met vers gebak. In het Grand café kunt u ook gebruik maken van één van onze heerlijke gerechten van de kleine kaart.

Elke dag kunt u in Brasserie Bol genieten van een gezonde smaakvolle drie gangen maaltijd. Op maandag tot en met vrijdag kunt u om 12:30 uur en om 17:30 uur terecht voor een warme maaltijd. In het weekend en op feestdagen om 12:30 uur. Voor de warme maaltijd is er een wekelijks wisselend menu. De maaltijden worden grotendeels vers bereid. Voor een drie gangen menu betaalt u als bezoeker € 7,50. Bewoners van d'Oude Raai maken gratis gebruik van de warme maaltijd.

 

Bed in de buurt (tijdelijk verblijf)

Heeft u tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld omdat uw partner of familie even geen zorg kan bieden? Of omdat u na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kunt? Dan kunt u bij d'Oude Raai terecht voor een bed in uw eigen buurt in een van onze speciaal ingerichte kamers.

Bij 'Bed in de buurt' woont u enkele dagen of weken (maximaal 6) in d'Oude Raai. Daarna gaat u weer terug naar uw eigen huis. U kunt gebruik maken van bed in de buurt als u door omstandigheden tijdelijk geen verzorging thuis kunt krijgen. Meer informatie over bed in de buurt leest u op de pagina kortdurend eerstelijns verblijf en respijtzorg.

 

Activiteiten

Lekker zingen of liever sportief bezig zijn? In d’Oude Raai is van alles te doen. Met tal van sociale en/of creatieve activiteiten proberen we aan te sluiten op uw behoefte en interesses. d’Oude Raai bied een divers activiteitenaanbod voor zowel bewoners als buurtbewoners. Er zijn vaste activiteiten die maandelijks of wekelijks terug keren, zoals de kookclub, het hobby café, Bingo, een Dialoog, spelmiddag, zingen, koersbal, gymnastiek en Yoga. We organiseren ook diverse leuke uitstapjes, evenementen en optredens. In woonzorgcentrum d’Oude Raai kunt u ook gebruik maken van onze kapsalon, pedicure en fitnessruimte.Als u wilt hoeft u zich geen moment te vervelen! Houdt onze activiteitenkalender in de gaten en kom eens langs bij onze activiteiten.

 

Zorg bij d'Oude Raai

- Begeleiding

- Hulp bij het huishouden

- Persoonlijke verzorging

- Verpleging

- Fysiotherapie

- Ergotherapie

- Logopedie

 

Meer informatie? kijk op https://www.cordaan.nl/locatie/doude-raai of u kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 

Rondleiding? Bent u geïnteresseerd in woonzorgcentrum d'Oude Raai? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel voor een afspraak: (020) 348 54 00

Waarderingen historie

2024
8.8
2 waarderingen
2023
9.0
18 waarderingen
2022
9.1
26 waarderingen
2021
7.9
12 waarderingen
2020
8.3
12 waarderingen
2019
8.1
8 waarderingen
2018
7.9
20 waarderingen
2017
7.4
73 waarderingen
2016
7.7
28 waarderingen
2015
8.0
28 waarderingen
2014
5.4
2 waarderingen
2011
2.0
1 waardering
2010
6.6
11 waarderingen

Recente waarderingen

11 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

De kamers zijn groot en schoon. Personeel is aardig en betrokken met patiënt en familie. De activiteiten voor ouderen zouden iets aangepast kunnen worden. Vrijdag middag is geweldig. Vaker douchen...

Reactie van/namens Cordaan, Woonzorgcentrum d'Oude Raai - Amsterdam

Hartelijk dank voor uw mooie waardering. Op de etage wonen 15 bewoners met ieder zijn of haar wensen. Wij proberen gehoor te...

8.3
Lees meer
2 februari 2024 - Geplaatst door de redactie

Mijn dementerende moeder woont sinds 30 december 2023 in de Oude Raai. Zij stond bijna 2 jaar op de wachtlijst, maar het was de moeite waard. Wat woont mijn moeder geweldig op deze plek! Zij heeft...

Reactie van/namens Cordaan, Woonzorgcentrum d'Oude Raai - Amsterdam

Wow hartelijk dank voor deze prachtige waardering. Het klopt dat de locatie een lange wachtlijst heeft. Wij zijn blij te lezen...

9.3
Lees meer
9 december 2023 - Geplaatst door de redactie

Mijn moeder woont in oude raai en zijn vindt het heel leuk. Ze zit lekker in haar vel bij oude raai. Ze wordt goed verzorgt door de verpleging. De verpleging weet precies wanneer moeder haar kinderen...

Reactie van/namens Cordaan, Woonzorgcentrum d'Oude Raai - Amsterdam

Super bedankt voor deze mooie waardering. Fijn om terug te lezen dat u goed op de hoogte gehouden wordt.

8.7
Lees meer
Bekijk alle waarderingen

Socials