Naar de navigatie Naar de inhoud

Help anderen kiezen. Deel jouw ervaring.

ZorgkaartNederland

Samen voor de best passende zorg

Kies de best passende zorgverlener. Op basis van de ervaringen van andere patiënten, wachttijden en betrouwbare keuzehulpen. ZorgkaartNederland, initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, zorgt voor een veilige online plek voor patiënt en zorgverlener. Zo helpen we mee aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

1.631.179

Waarderingen van patiënten

531.617

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

66.290

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Blog Wijkverpleging krijg je samen

Blog 23-05-2024 Redactie ZorgkaartNederland

In 2005 raakt Piet Mulder (71) plotseling deels verlamd. Sindsdien haalt een wijkverpleegkunde hem dagelijks uit bed en helpt hem op bed. Ook krijgt Piet hulp met aan- en uitkleden en bij persoonlijke verzorging.

Artikel Zo doen de zorgverzekeraars het: een benchmark-analyse van waarderingen

Feiten en cijfers 30-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Wat zeggen waarderingen over de ervaren kwaliteit van de zorgverzekeraars in Nederland? We deden een benchmark-analyse waarbij we de diensten van de zorgverzekeraars vergelijken. Dit valt er op.

Artikel Voor patiënten is betrouwbare wachttijdinformatie essentieel

Feiten en cijfers 25-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Dit blijkt uit onderzoek dat NIVEL heeft uitgevoerd in opdracht van Patiëntenfederatie Nederland. Het onderzoek benadrukt dat wachttijdinformatie beter aangeleverd moet worden en overzichtelijker moet worden weergegeven. Patiëntenfederatie Nederland heeft daarvoor pas al de Wachttijden-assistent geïntroduceerd op ZorgkaartNederland. Deze tool is in de eerste maand al meer dan 11.000 keer geraadpleegd.

Blog Hoe de juiste zorgverlener het verschil kan maken

Blog 16-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Maya is nog maar 14 als ze begint met de pil. Want dat zou haar klachten oplossen. Na 3 pillen, 1 spiraal, 4 gynaecologen en 9 jaar gedoe heeft ze pas een oplossing. Hoe vind je een zorgverlener die bij je past? Lees haar ervaringen en tips:

Blog Een zorgindicatie? Die regelen wij wel

Blog 02-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Met de Nederlandse gezondheidszorg heeft Hélène over het algemeen niet de beste ervaringen. Maar met de organisatie die haar wijkverpleging levert is ze heel blij.

Artikel Uitreiking Top 2023: feest, bubbels en Samen Beslissen

Feiten en cijfers 14-03-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Op 5 maart 2024 is het feest bij 40 zorgorganisaties. Zij krijgen die dag te horen dat zij in de ZorgkaartNederland Top 2023 staan. Dit goede nieuws wordt live gebracht, want collega's van Patiëntenfederatie Nederland rijden het hele land door om de organisaties én de medewerkers in het zonnetje te zetten. Een terugblik op een bruisende dag met bubbels, bitterballen en natuurlijk gesprekken over Samen Beslissen.