Naar de navigatie Naar de inhoud

Help anderen kiezen. Deel jouw ervaring.

ZorgkaartNederland

Samen voor de best passende zorg

Kies de best passende zorgverlener. Op basis van de ervaringen van andere patiënten, wachttijden en betrouwbare keuzehulpen. ZorgkaartNederland, initiatief van Patiëntenfederatie Nederland, zorgt voor een veilige online plek voor patiënt en zorgverlener. Zo helpen we mee aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

1.575.688

Waarderingen van patiënten

493.125

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

65.871

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Blog Een zorgindicatie? Die regelen wij wel

Blog 02-04-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Met de Nederlandse gezondheidszorg heeft Hélène over het algemeen niet de beste ervaringen. Maar met de organisatie die haar wijkverpleging levert is ze heel blij.

Artikel Uitreiking Top 2023: feest, bubbels en Samen Beslissen

Feiten en cijfers 14-03-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Op 5 maart 2024 is het feest bij 40 zorgorganisaties. Zij krijgen die dag te horen dat zij in de ZorgkaartNederland Top 2023 staan. Dit goede nieuws wordt live gebracht, want collega's van Patiëntenfederatie Nederland rijden het hele land door om de organisaties én de medewerkers in het zonnetje te zetten. Een terugblik op een bruisende dag met bubbels, bitterballen en natuurlijk gesprekken over Samen Beslissen.

Artikel Tips van Toppers over Samen Beslissen

Feiten en cijfers 11-03-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Dit jaar hebben we bij het samenstellen van de ZorgkaartNederland TOP 2023 extra gelet op de scores op het thema Samen Beslissen. We hebben alle winnende organisaties gevraagd naar hun ervaringen met samen beslissen. Wat kunnen andere zorgorganisaties van hen leren?

Artikel Dit is de Top 2023

Feiten en cijfers 05-03-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Voor het vijfde jaar op rij maakt ZorgkaartNederland de best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar bekend. Op 5 maart 2024 krijgen veertig organisaties een bezoekje van medewerkers van Patiëntenfederatie Nederland om hen in het zonnetje te zetten.

Blog Zo kies je een verloskundige die bij je past

Blog 29-02-2024 Marjon van Overbeek

Na vijf zwangerschappen kan je me wel ervaringsdeskundige noemen. Ik geef je graag handige tips die helpen bij het kiezen van een verloskundige.

Artikel Het nut, de noodzaak en de werkwijze van ZorgkaartNederland

Feiten en cijfers 02-02-2024 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland heeft kennis genomen van het artikel dat 2 februari 2024 in het FD is gepubliceerd over ZorgkaartNederland. Patiëntenfederatie Nederland heeft in aanloop naar deze publicatie ook medewerking verleend aan dit artikel door vragen die de journalisten hadden zo goed mogelijk te beantwoorden.