Naar de navigatie Naar de inhoud

De mensen achter ZorgkaartNederland zorgen voor een veilig platform voor patiënten en zorgverleners.

Het team toetst waarderingen aan de gedragscode en helpt zorgverleners de waarderingen in te zetten voor betere zorg.

ZorgkaartNederland

Door mensen, voor mensen

ZorgkaartNederland is in haar twaalfjarig bestaan uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Een team van zo’n 20 mensen werkt dagelijks aan het controleren van waarderingen, het up-to-date houden van de database van zorgaanbieders en de doorontwikkeling van het platform. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

1.368.376

Waarderingen van patiënten

353.394

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

59.725

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Blog De aanhouder wint… een urostoma

Blog 23-05-2023 RaGaSto de schrijvende schrijver

Het is al weer een jaar geleden dat ik over een oplossing voor mijn blaasprobleem schreef. Enigszins onverwacht krijgt mijn strijd eind 2022 een wending. Ik krijg alsnog een urinestoma. Eind goed, al goed?

Blog Bijwerkingen op de koop toe?

Blog 24-04-2023 Noks Nauta

Als je osteoporose hebt, krijg je het advies om geneesmiddelen te gebruiken om de kans op wervelbreuken te verminderen. Maar die medicijnen hebben bijwerkingen. Hoe weet je nu of de bijwerkingen opwegen tegen het risico van wervelbreuken?

Artikel Maak kennis met Marjolein Bosman, manager Producten en Diensten

Feiten en cijfers 12-04-2023 Redactie ZorgkaartNederland

“ZorgkaartNederland is onmisbaar voor de toekomst van de zorg.” Dat zegt Marjolein Bosman, sinds januari dit jaar de nieuwe manager Producten en Diensten bij Patiëntenfederatie Nederland. In deze functie is zij ook verantwoordelijk voor ZorgkaartNederland.

Artikel ZorgkaartNederland en ProVoet starten samenwerking

Feiten en cijfers 11-04-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Patiëntenfederatie Nederland is verheugd om een nieuwe samenwerking met branchevereniging ProVoet te starten. Zo wordt het voor iedereen mogelijk op ZorgkaartNederland medisch pedicures te vinden.

Artikel "Af en toe lees je dat iemand zijn leven weer kan oppakken. Dat is echt fantastisch."

Feiten en cijfers 28-03-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Andros Clinics, een reeks gespecialiseerde urologische klinieken, is al jaren een enthousiaste partner van ZorgkaartNederland. De waarderingen zijn voor de organisatie een belangrijke bron van betrouwbare en onafhankelijke feedback.

Blog Als een telefoontje geen gesprek blijkt te zijn

Blog 27-03-2023 Carine Besselink- Berendsen

Het is woensdagmiddag. Ongeloof en verdriet overheersen. De dag ervoor bleek bij een standaard-echo dat het hartje van ons kindje niet meer klopt. Ik was 18 weken zwanger. Dan gaat plotseling de telefoon.