Naar de navigatie Naar de inhoud

De mensen achter ZorgkaartNederland zorgen voor een veilig platform voor patiënten en zorgverleners.

Het team toetst waarderingen aan de gedragscode en helpt zorgverleners de waarderingen in te zetten voor betere zorg.

ZorgkaartNederland

Door mensen, voor mensen

ZorgkaartNederland is in haar twaalfjarig bestaan uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke ervaringsplatform in de zorg. Een team van zo’n 20 mensen werkt dagelijks aan het controleren van waarderingen, het up-to-date houden van de database van zorgaanbieders en de doorontwikkeling van het platform. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

1.331.801

Waarderingen van patiënten

331.421

Geverifieerde waarderingen

35

Keuzehulpen

59.250

Locaties

Over dit initiatief

Over ZorgkaartNederland

De informatie en keuzehulpen van ZorgkaartNederland helpen je met het kiezen voor een zorgaanbieder die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Hoe werken wij?

Over Patientenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Over Patiëntenfederatie Nederland

Actueel

Artikel “Cliënten mogen ons gerust slecht waarderen, als ik maar weet waarom.”

Feiten en cijfers 02-03-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Hoe keer je positieve én negatieve waarderingen ten goede van je organisatie? Roel Böttger van Apotheek Ex Aqua vertelt: “Reviews kunnen waardevolle informatie bevatten voor mijn beleid."

Artikel Dit gebeurt er als je een waardering krijgt op ZorgkaartNederland

Feiten en cijfers 27-02-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Een patiënt heeft een waardering voor je op ZorgkaartNederland geschreven. Van het schrijven tot de online publicatie: welke weg legt een waardering af? We nemen een kijken achter de schermen bij het redactieteam.

Blog Dit gebeurt er als je een waardering schrijft op ZorgkaartNederland

Blog 09-02-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Wat gebeurt er met jouw waardering als je klaar bent met typen en op verzenden klikt? We nemen een kijkje achter de schermen bij het redactieteam.

Artikel Samenwerking met zelfstandige klinieken verlengd

Feiten en cijfers 07-02-2023 Redactie ZorgkaartNederland

Branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en ZorgkaartNederland hebben hun samenwerkingsovereenkomst verlengd voor een periode van 3 jaar. Het partnership heeft als belangrijkste doel dat patiënten op basis van keuzeinformatie over zorgaanbieders zoals waarderingen, wachttijden en aanwezigheid van een keurmerk, de snelste weg naar voor hen passende zorg kunnen vinden.

Blog Wachtlijst-terreur: geduldig blijven of boos worden?

Blog 07-02-2023 Koert Hommel

Ik heb er een hekel aan. Was er in mijn werk nooit goed in. Niet bij de opvoeding van mijn kinderen. Ook niet in contact met de pijnpoli.

Blog Moeten wij naar het buitenland voor onze hoognodige medicijnen?

Blog 27-01-2023 Tineke den Boer

Al jarenlang gebruik ik Rivotril. Van de generieke clonazepam krijg ik helaas nare bijwerkingen. Alleen nu is Ritrovil al maanden niet verkrijgbaar.