Naar de navigatie Naar de inhoud

Alopecia areata

Synoniemen: kale plekken, plotselinge kaalheid

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Website Alopecia Vereniging

Wat kan de Alopecia Vereniging voor u betekenen?

Geplaatst op 9 mei 2019 door - 2747 keer bekeken

Foto Wat kan de Alopecia Vereniging voor u betekenen?

Haaruitval heeft een grote invloed op uw uiterlijk en uw leven. Soms moet u dingen aanpassen. Heeft u behoefte aan meer informatie over de verschijnselen, de ziekte of een behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. In geval van haaruitval kunt u terecht bij de Alopecia Vereniging. Deze vereniging is er voor mensen met haarverlies.

Wat doet de Alopecia Vereniging voor u?

De Alopecia Vereniging zet zich in voor meer informatie en begrip over haarverlies en de impact daarvan op uw leven. U kunt bij de vereniging terecht voor een luisterend oor en voor contact met mensen die soortgelijke ervaringen als u hebben. U hoeft hiervoor geen lid te zijn. 

Daarnaast zet de Alopecia Vereniging zich in voor onderzoek en een betere zorg. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten.

De activiteiten

  • De website alopecia-vereniging.nl geeft veel informatie over de verschillende vormen van haarverlies, de behandeling ervan en het omgaan met de ziekte.
  • U kunt elke dag gratis bellen met de lotgenotenlijn 06 – 36485017.
  • Facebookgroepen: Lotgenoten digitaal ontmoeten? Er zijn open en besloten facebookgroepen voor zowel volwassenen als jongeren. Neem contact op met alopecia-vereniging.nl hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.
  • Themadagen, workshops en activiteiten: Elk jaar vindt er een landelijk congres plaats met interessante sprekers. Ook zijn er verschillende bijeenkomsten zoals een haar & make up-workshops, een Alopecia Beurs en een zwemdag voor kinderen. Tijdens deze activiteiten is er veel gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen
  • Jaarlijks overleg met zorgverzekeraars: De Alopecia Vereniging spant zich in uw belangen te behartigen bij verschillende partijen, o.a. bij de zorgverzekeraars over de vergoedingen voor haarwerken/mutsjes. Jaarlijks ontvangen leden up to date informatie over deze vergoedingen.
  • Onderzoek: De werkgroep Onderzoek van de vereniging stimuleert onderzoek en volgt de internationale ontwikkelingen op de voet. Ook onderhoudt ze contacten met andere alopecia-verenigingen in Europa. Leden ontvangen bericht over nieuwe ontwikkelingen

Bron: alopecia-vereniging.nlEr zijn 3 reacties geplaatst

Alopecia Vereninging | 10 juni 2019

Beste Mounia,

Voor je vragen kun je contact opnemen met 06 – 36485017 (spreek je naam en telefoonnummer in).

Als vereniging organiseren we regelmatig activiteiten waarbij zowel jij als je zoon andere mensen kunnen ontmoeten die hetzelfde meemaken. Dat geeft vaak steun. Deze activiteiten verschijnen op de website www.alopecia-vereniging.nl en in onze nieuwsbrief.

Op onze website kun je ook informatie vinden over medische behandelingen bij alopecia areata (https://www.alopecia-vereniging.nl/alopecia-areata). We vermelden daar de belangrijkste ontwikkelingen.

Je kunt je gratis aanmelden voor onze nieuwsbrief (vul je naam en email in onderaan deze pagina: https://www.alopecia-vereniging.nl/home ). Dan houden we je met plezier op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten.

vriendelijke groet,
Alopecia Vereniging.

Mounia Assalhi | 6 juni 2019

Mijn zoon (13 jaar) heeft alopecia totaly, hij heeft dus geen hoofdhaar, geen winkbrauwen en geen wimper meer
Ik wil graag als moeder advies van jullie krijgen over hoe wij met deze ziekte om moeten gaan, moet hij een pet blijven dragen of is e een andere oplossing voor hem en wil ook graag op de hoogte blijven van de laatste medicijnen enz
Bij wie kan ik terecht hiervoor
Graag ontvang ik uw reactie
Mvg Mounia( de moeder van dat kind)

Mounia Assalhi | 6 juni 2019

Mijn zoon (13 jaar) heeft alopecia totaly, hij heeft dus geen hoofdhaar, geen winkbrauwen en geen wimper meer
Ik wil graag als moeder advies van jullie krijgen over hoe wij met deze ziekte om moeten gaan, moet hij een pet blijven dragen of is e een andere oplossing voor hem en wil ook graag op de hoogte blijven van de laatste medicijnen enz
Bij wie kan ik terecht hiervoor
Graag ontvang ik uw reactie
Mvg Mounia( de moeder van dat kind)


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders