Alopecia areata

Synoniemen: kale plekken, plotselinge kaalheid

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Wat kan de Alopecia Vereniging voor u betekenen?

Geplaatst op 9 mei 2019 door - 106 keer bekeken

Foto Wat kan de Alopecia Vereniging voor u betekenen?

Haaruitval heeft een grote invloed op uw uiterlijk en uw leven. Soms moet u dingen aanpassen. Heeft u behoefte aan meer informatie over de verschijnselen, de ziekte of een behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. In geval van haaruitval kunt u terecht bij de Alopecia Vereniging. Deze vereniging is er voor mensen met haarverlies.

Wat doet de Alopecia Vereniging voor u?

De Alopecia Vereniging zet zich in voor meer informatie en begrip over haarverlies en de impact daarvan op uw leven. U kunt bij de vereniging terecht voor een luisterend oor en voor contact met mensen die soortgelijke ervaringen als u hebben. U hoeft hiervoor geen lid te zijn. 

Daarnaast zet de Alopecia Vereniging zich in voor onderzoek en een betere zorg. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten.

De activiteiten

  • De website alopecia-vereniging.nl geeft veel informatie over de verschillende vormen van haarverlies, de behandeling ervan en het omgaan met de ziekte.
  • U kunt elke dag gratis bellen met de lotgenotenlijn 06 – 36485017.
  • Facebookgroepen: Lotgenoten digitaal ontmoeten? Er zijn open en besloten facebookgroepen voor zowel volwassenen als jongeren. Neem contact op met alopecia-vereniging.nl hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.
  • Themadagen, workshops en activiteiten: Elk jaar vindt er een landelijk congres plaats met interessante sprekers. Ook zijn er verschillende bijeenkomsten zoals een haar & make up-workshops, een Alopecia Beurs en een zwemdag voor kinderen. Tijdens deze activiteiten is er veel gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen
  • Jaarlijks overleg met zorgverzekeraars: De Alopecia Vereniging spant zich in uw belangen te behartigen bij verschillende partijen, o.a. bij de zorgverzekeraars over de vergoedingen voor haarwerken/mutsjes. Jaarlijks ontvangen leden up to date informatie over deze vergoedingen.
  • Onderzoek: De werkgroep Onderzoek van de vereniging stimuleert onderzoek en volgt de internationale ontwikkelingen op de voet. Ook onderhoudt ze contacten met andere alopecia-verenigingen in Europa. Leden ontvangen bericht over nieuwe ontwikkelingen

Bron: alopecia-vereniging.nl
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland