Naar de navigatie Naar de inhoud

Alfa-1

Synoniemen: a 1 antitrypsine deficientie, a 1 antitrypsine deficiëntie, a 1 antitrypsinedeficientie, a 1 antitrypsinedeficiëntie, a-1-antitrypsine-deficientie, a-1-antitrypsine-deficiëntie, a-1-antitrypsinedeficientie, a-1-antitrypsinedeficiëntie, alfa 1, alfa 1 antitrypsine deficientie, alfa 1 antitrypsine deficiëntie, alfa 1 antitrypsine tekort, alfa 1 antitrypsinedeficientie, alfa 1 antitrypsinedeficiëntie, alfa 1 antitrypsinegebrek, alfa 1 antitrypsinetekort, alfa-1-antitrypsine tekort, alfa-1-antitrypsine-deficientie, alfa-1-antitrypsine-deficiëntie, alfa-1-antitrypsinedeficientie, alfa-1-antitrypsinedeficiëntie, alfa-1-antitrypsinegebrek, alfa-1-antitrypsinetekort, alpha 1, alpha 1 antitrypsine deficientie, alpha 1 antitrypsine deficiëntie, alpha 1 antitrypsine tekort, alpha 1 antitrypsinedeficientie, alpha 1 antitrypsinedeficiëntie, alpha 1 antitrypsinegebrek, alpha 1 antitrypsinetekort, alpha-1, alpha-1-antitrypsine tekort, alpha-1-antitrypsine-deficientie, alpha-1-antitrypsine-deficiëntie, alpha-1-antitrypsinedeficientie, alpha-1-antitrypsinedeficiëntie, alpha-1-antitrypsinegebrek, alpha-1-antitrypsinetekort

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Website Longfonds

Wat kan het Longfonds voor mij betekenen?

Geplaatst op 10 juni 2015 door - 1456 keer bekeken

Alpha-1 heeft grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet meer alles. Heeft u behoefte aan meer informatie over de ziekte of behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. Als u Alpha-1 heeft, kunt u terecht bij Longfonds.

Wat doet Longfonds voor u?

Longfonds zet zich in voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. De patiëntenorganisatie wil longziekten de wereld uit en wil bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, onderzoekers, verzekeraars en natuurlijk u én andere mensen met een longziekte. U kunt bij Longfonds terecht voor informatie en advies.

Ook helpt Longfonds u om uw ervaringen te delen. Daarvoor kunt u hier terecht:

  • Alpha-1: op de website van Longfonds vindt u meer informatie over Alpha-1, de behandeling en het omgaan met de ziekte.
  • Longforum: Een digitale ontmoetingsplaats voor alle mensen met een longziekte. Om van elkaar te leren, om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Als deelnemer aan het forum kunt u openbaar, maar ook anoniem, in gesprek gaan over longziekten en alles wat daarmee te maken heeft. Stel een vraag aan andere forumleden of aan onze deskundigen, help een lotgenoot of deel uw kennis!
  • Een activiteit: Longfonds is in het hele land on- en offline actief. Doe mee met de activiteiten van Longfonds om ervaringen te delen en van elkaar en zorgverleners te leren. 
  • De advieslijn: Heb je vragen over je gezondheid of van iemand uit je omgeving? Of wil je even je hart luchten in een persoonlijk gesprek? De medewerkers van de Advieslijn van Longfonds helpen je graag. Je kunt hen telefonisch of per mail bereiken.

Maak kennis met Longfonds!

Maak kennis met Longfonds: ontvang het komende half jaar drie keer gratis het magazine LONGWIJZER. Dit magazine staat vol met nieuws over onderzoeken, ervaringsverhalen en praktische tips voor iedereen met een longziekte.

Liever digitaal op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders