Alvleesklierontsteking

Synoniemen: alvleesklierontstekingen, pancreatitis

Een alvleesklierontsteking (pancreatitis) is een ernstige aandoening waarbij de alvleesklier ontstoken is. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen, waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling én wat de Maag Lever Darm Stichting voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom een alvleesklierontsteking ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Alvleesklierontsteking is gewaardeerd met een 8.3 op basis van 180 waarderingen.

In het kort

  • In veel gevallen is de ontsteking tijdelijk, dit is een acute alvleesklierontsteking. Bij een chronische alvleesklierontsteking is er sprake van een steeds terugkerende of langdurige ontsteking die vaak mild is.
  • De oorzaken van een acute alvleesklierontsteking zijn veel alcohol drinken en verstopping van de afvoergang van de alvleesklier door galstenen. Een chronische alvleesklierontsteking wordt veroorzaakt door langdurig alcohol drinken en steeds terugkerende aanvallen van een acute alvleesklierontsteking.
  • Symptomen van een acute ontsteking zijn hevige pijn in de bovenbuik die kan uitstralen naar rug, zij en schouders. Bijkomende klachten zijn misselijkheid, braken, koorts en versnelde hartslag. Symptomen van een chronische ontsteking zijn diarree, gewichtsverlies en buikpijn.
  • Het advies is minder of stoppen met alcohol drinken, stoppen met roken, kleine porties en gezond en gevarieerd eten.
  • Bij een chronische alvleesklierontsteking kunt u geopereerd worden. Bij beide ontstekingen kunt u medicijnen slikken tegen de klachten

 

Bron: MLDS.nl.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Alvleesklierontsteking?

Er zijn in totaal 143 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Alvleesklierontsteking. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland