Autisme

Synoniemen: autistische aandoening, autistische aandoeningen, autistische stoornis, autistische stoornissen, klassiek autisme

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Autisme is gewaardeerd met een 7.7 op basis van 995 waarderingen.

Wat kan de Nederlandse Vereniging voor Autisme voor ons gezin betekenen?

Geplaatst op 13 januari 2015 door - 1237 keer bekeken

Autisme heeft een grote invloed op het leven van uw kind en dat van u. Uw kind heeft misschien moeite om mee te komen op school, wat erg vervelend is. En soms is de balans in uw gezin zoek, omdat uw kind met autisme alle aandacht opslokt. Heeft u behoefte aan een luisterend oor van een ouder die in hetzelfde schuitje zit? Of aan meer informatie over de behandelingsmogelijkheden? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. U kunt terecht bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Wat doet de NVA voor u?

De NVA komt op voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag. U kunt bij de NVA terecht voor informatie en advies. Ook helpt de NVA u om uw ervaringen te delen, bijvoorbeeld via/tijdens:

  • Themadagen
  • Congressen
  • Informatiebijeenkomsten in de regio


Daarnaast kunt u via de NVA oudercursussen volgen of de Autipas bestellen.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland