Naar de navigatie Naar de inhoud

Bevalling

Synoniemen: baren, baring, bevallen

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Bevalling is gewaardeerd met een 9.2 op basis van 3091 waarderingen.

Overzicht van alle blogs over Bevalling

Blog Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

Zonder keuzemogelijkheden valt er niets te kiezen

14 november 2017 Redactie ZorgkaartNederland

Op het moment dat je zwanger blijkt te zijn, gebeurt er van alles. In je lijf, in je hoofd en er komen allerlei situaties waarin je keuzes moet maken. Om te beginnen ga je naar de huisarts. Of toch gelijk naar een verloskundige? En welke verloskundige dan? Kies je een verloskundigenpraktijk om de hoek of eentje waar een vriendin geweest is?

Blog Anna

Anna

28 juni 2017 Niek van den Adel

Het is een uur of drie als ik wakker word van een heftige kreun aan mijn linkerkant. In de morfine roes waarin ik wakker word associeer ik het geluid met een zeeleeuw. Langzaam ontwaak ik uit mijn coma en concludeer dat er geen water om mij heen is en daarom hoogstwaarschijnlijk ook geen zeeleeuw. Gelukkig. Na een week overtijd gaat het nu toch echt gebeuren. Wij gaan bevallen. Althans Kim dan en ik mag mee. Natuurlijk, zonder pijnstilling, snel en zonder poep of bloed. Kat in bet bakkie, zo nemen wij ons voor.

Blog ‘Bevallen’: van samen naar met zijn allen

‘Bevallen’: van samen naar met zijn allen

8 december 2015 Peter van Linschoten

Toen ik zo’n 25 jaar geleden kinderen aan het opvoeden was, had je nog geen internet. Wij deden het met een paar boeken over opvoeden, aangevuld met goedbedoelde adviezen van onze ouders. Gelukkig kwamen wij wekelijks in aanraking met een paar ‘lotgenoten’ op een cursus ‘Samen Bevallen’.