Blaasstenen

Synoniemen: blaassteen, calculus vesicalis

Blaasstenen ontstaan uit de afvalstoffen van urine en kunnen op alle leeftijden voorkomen. Mannen hebben er vaker last van dan vrouwen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom blaasstenen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Blaasstenen is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 24 waarderingen.

In het kort

  • In veel gevallen gaat het niet om blaasstenen, maar om nierstenen die blijven hangen in de blaas.
  • Blaasstenen bestaan hoofdzakelijk uit calcium. Vaak is de samenstelling een mengsel van verschillende kristallen. De steentjes kunnen enkele millimeters tot centimeters groot zijn.
  • Symptomen zijn bijvoorbeeld koorts en/of bloed bij het plassen, moeilijker kunnen plassen en pijn en een brandend gevoel tijdens het plassen. Blaasstenen kunnen ook een blaasontsteking veroorzaken.
  • Blaasstenen kunnen ontstaan als u niet goed uitplast, door littekenweefsel of oneffenheden in de blaas of door mensen die langdurig een blaaskatheter hebben.
  • Kleine blaassteentjes kunnen worden uitgeplast. Grotere worden vergruisd door een uroloog via de plasbuis. In sommige gevallen is een operatie nodig waarbij de stenen via de buik worden verwijderd.

 

Bron: Allesoverurologie.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Blaasstenen?

Er zijn in totaal 22 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Blaasstenen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland