Blaasstenen

Synoniemen: blaassteen, calculus vesicalis

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Blaasstenen is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 38 waarderingen.

In het kort

 • In veel gevallen gaat het niet om blaasstenen, maar om nierstenen die blijven hangen in de blaas.
 • Blaasstenen bestaan hoofdzakelijk uit calcium. Vaak is de samenstelling een mengsel van verschillende kristallen. De steentjes kunnen enkele millimeters tot centimeters groot zijn.
 • Symptomen zijn bijvoorbeeld koorts en/of bloed bij het plassen, moeilijker kunnen plassen en pijn en een brandend gevoel tijdens het plassen. Blaasstenen kunnen ook een blaasontsteking veroorzaken.
 • Blaasstenen kunnen ontstaan als u niet goed uitplast, door littekenweefsel of oneffenheden in de blaas of door mensen die langdurig een blaaskatheter hebben.
 • Kleine blaassteentjes kunnen worden uitgeplast. Grotere worden vergruisd door een uroloog via de plasbuis. In sommige gevallen is een operatie nodig waarbij de stenen via de buik worden verwijderd.

  Bron: Allesoverurologie.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.0

  Thuiszorg Buurtzorg Gorinchem Stad-Lingewijk - Gorinchem

  1 mei 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Dit was onze eerste ervaring met buurtzorg en wij raden het iedereen aan vriendelijke mensen die met je mee denken alles kan het is nooit teveel geven goede raad en begeleiding wij zijn dik tevreden

 • 9.0

  Uroloog Landman, M. - Weert

  29 april 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Bovengenoemde beoordeling is gebaseerd op een grote professionele uitvoering samengaand met een groot empathisch vermogen naar de patiënt toe. Uitgevoerd op 28-04-2020.cy Een zeer tevreden patiënt.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.8

  Uroloog Lingen, A.V. van - Rotterdam

  25 maart 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Dokter Van Lingen heeft mij enorm goed geholpen toen bleek dat ik een blaassteen had. Omdat ik kort daarvoor een behandeling aan een plasbuisvernauwing (urethraplastiek) had gehad, was overleg met de...

  Reactie van/namens Ziekenhuis Franciscus Gasthuis - Rotterdam

  Bedankt voor het delen van uw ervaring. Wij zijn blij te lezen dat u zo tevreden bent over de behandeling en dokter Van Lingen....

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Blaasstenen?

Er zijn in totaal 34 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Blaasstenen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland