Borderline
Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

3 tips om een behandeling voor borderline te kiezen die bij u past
19 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland
Nu u weet dat u borderline heeft en u een specialist heeft gevonden die bij uw wensen past, dan is de volgende stap het kiezen van een behandeling die het beste bij u past. Maar hoe doet u dat? Deze tips kunnen u helpen in uw zoektocht.

7 tips om een behandelaar voor borderline te kiezen die bij u past
19 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland
Als u borderline heeft en hiervoor behandeld moet worden, dan is de volgende stap het vinden van een instelling en een specialist. En dan het liefst eentje die bij uw wensen past. Maar hoe doet u dat? Deze zeven stappen kunnen u helpen in uw zoektocht.

Wat kan Stichting Borderline voor mij betekenen?
16 januari 2015 Redactie ZorgkaartNederland
Borderline heeft een grote invloed op uw leven en dat van uw omgeving. U kunt zich eenzaam en mislukt voelen, omdat alles tegen lijkt te zitten in het leven. En uw omgeving weet zich soms geen raad, als u weer eens onverklaarbare woede-uitbarsting heeft. Heeft u behoefte aan een luisterend oor van iemand die in hetzelfde schuitje zit? Of aan meer informatie over de behandelingsmogelijkheden? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. U kunt terecht bij Stichting Borderline.

Wat zijn de oorzaken van borderline?
15 januari 2015 Redactie ZorgkaartNederland
De oorzaken van borderline zijn vaak niet bekend. Wel is duidelijk dat u meer kans op borderline heeft:

Hoe kan ik voor borderline behandeld worden?
15 januari 2015 Redactie ZorgkaartNederland
De eerste stap in de behandeling is het stellen van de juiste diagnose. Dit moet gebeuren door een deskundige, een psychiater of psycholoog. De volgende stap is het terugdringen van de ernstige verschijnselen, zoals zelfbeschadiging en/of alcohol- en drugsmisbruik. Tijdelijke opname is een psychiatrisch ziekenhuis kan dan nodig zijn. Hiertoe wordt besloten in samenspraak met u, uw huisarts, behandelaar en vaak ook uw familie.

Waar kan ik terecht met borderline?
15 januari 2015 Redactie ZorgkaartNederland
Om te beginnen bij de huisarts. Deze kan u vervolgens door verwijzen naar de psychiater of psycholoog. Na de diagnose zal hij bepalen welke behandeling het beste bij uw situatie past. En of eventueel opname in een psychiatrisch ziekenhuis nodig is.
Hulp bij kiezen
Filter en sorteer alle zorgaanbieders
Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.
Bekijk alle zorgaanbieders