Borderline

Synoniemen: borderline persoonlijkheid, borderline persoonlijkheidsstoornis, borderline persoonlijkheidsstoornissen, borderline syndroom, borderline-persoonlijkheidsstoornis, borderline-persoonlijkheidsstoornissen, borderlinepersoonlijkheidsstoornis, borderlinepersoonlijkheidsstoornissen, borderlinestoornis, borderlinestoornissen, borderlinesyndroom, emotie regulatie stoornis, emotie-regulatie-stoornis, emotieregulatiestoornis

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Borderline is gewaardeerd met een 7.3 op basis van 254 waarderingen.

Wat kan Stichting Borderline voor mij betekenen?

Geplaatst op 16 januari 2015 door - 2542 keer bekeken

Borderline heeft een grote invloed op uw leven en dat van uw omgeving. U kunt zich eenzaam en mislukt voelen, omdat alles tegen lijkt te zitten in het leven. En uw omgeving weet zich soms geen raad, als u weer eens onverklaarbare woede-uitbarsting heeft. Heeft u behoefte aan een luisterend oor van iemand die in hetzelfde schuitje zit? Of aan meer informatie over de behandelingsmogelijkheden? Dan kan een patiëntenvereniging uitkomst bieden. U kunt terecht bij Stichting Borderline.

Wat doet Stichting Borderline voor u?

Stichting Borderline komt op voor mensen met borderline en probeert hun positie in de maatschappij te verbeteren. U kunt bij Stichting Borderline terecht voor informatie en advies. Ook helpt de stichting u om uw ervaringen te delen, bijvoorbeeld via:

 • Columns.
 • Ervaringsverhalen.
 • Lotgenotengroep.
 • Forum.


Vier keer per jaar verstuurt Stichting Borderline een nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.
Er zijn 2 reacties geplaatst


 • P. | 27 juli 2018

  Ik kom veel tegen over borderline, maar niet over begeleiding vaan mensen die een relatie hebben met iemand die borderline heeft.
  Welke psycholoog doet dit

 • T>huisman | 15 mei 2017

  Er is ook een methode waar je emotie een cijfer moet geven. punten van 1 tot en met 10. Je wordt zo buiten gesloten in dat circuit en het lijkt een wereldje apart. Ik hoop dat ze niet lichtvaardig en oppervlakkig deze diagnose geven maar met diepgang en rechtmatig gezag. Iedereen wordt omgeven door invloeden positieve en negatieve. Maar als je positief of negatief zegt dan zeggen ze weer dat je zwart wit of ongenuanceerd bent. Dit terwijl zij dat zelf zijn en denken. Je wilt rust een huis en een thuis en een leven in de maatschappij. Het is alleen maar tumult en bombarie. Sommigen hebben die oude psychiatrie met die instellingen nog mee gemaakt met zes op een slaapzaal en een gezamelijke woonkamer en geen plek voor je zelf zoals een kamertje alleen.


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland