Borstkanker

Synoniemen: carcinoma mammae, mammacarcinomen, mammacarcinoom

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Ieder jaar krijgen meer dan 14.000 vrouwen deze diagnose. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen, maar de kans hierop is een stuk kleiner dan bij vrouwen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen, waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar en behandeling én wat een patiëntenvereniging voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom borstkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

De behandeling van de aandoening Borstkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 3931 waarderingen.

Patiëntenvereniging borstkanker: Wat kan een patiëntenvereniging voor mij betekenen?

Geplaatst op 16 januari 2015 door - 1637 keer bekeken

Borstkanker heeft een grote invloed op uw leven. De behandelingen eisen fysiek veel van u, maar ook mentaal trekt de ziekte een wissel op u. Angst en onzekerheid zullen regelmatig de kop opsteken. Dan is het extra fijn als u kunt praten met een lotgenoot. Iemand die hetzelfde meemaakt en uw pijn en verdriet kent. Voor lotgenotencontact, maar ook advies en extra informatie over behandelingen kunt u terecht bij een patiëntvereniging.

Wat doet een patiëntenvereniging voor u?

Sommige borstkankerpatiënten zijn jong, anderen wat ouderen. Sommigen hebben erfelijke borstkanker, anderen niet. Oftewel: iedere borstkankerpatiënt is anders. Daarom zijn er ook meerdere borstkankerpatiëntverenigingen, ieder met haar eigen doelgroep en doelstelling:

 • Borstkankervereniging Nederland (BVN). BVN biedt (oud)-patiënten, erfelijk belasten en naasten verschillende mogelijkheden om informatie te verzamelen, ervaringen te delen en in contact te komen met lotgenoten.
 • Amazones. Amazones richt zich op jonge vrouwen met borstkanker. Via een groot forum maakt Amazones lotgenotencontact mogelijk.
 • Jong Borstkanker. Jong Borstkanker richt zich ook op jonge vrouwen met borstkanker. Zij matcht je met een andere jonge vrouw die ook borstkanker heeft. Daarnaast organiseert Jong Borstkanker lotgenoten bijeenkomsten.

Op zoek naar lotgenoten? Bezoek dan de discussiegroep borstkanker op Kanker.nl. De discussiegroep is voor iedereen die geraakt is door borstkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners. Binnen deze discussiegroep kunt u vragen stellen en kennis en ervaringen delen. 
Er is 1 reactie geplaatst


 • M. | 28 november 2018

  Mijn vraag is : doen jullie iets met de info die we nu hebben via Radar wat betreft siliconengevulde inwendige protheses.? Begin jaren 90 is er al veel over gesproken : veel kwalen. Dan zou je toch denken dat daar wat mee gedaan werd.
  Waarom is men niet overgegaan op het gebruiken van watergevulde protheses die al toen al in gebruik waren.
  Niet zo mooi van vorm , maar veel veiliger. Waar kiest men voor?
  Met vriendelijke groet wacht ik op antwoord.
  (Voormalig bestuurslid )


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland