Naar de navigatie Naar de inhoud

Botbreuken

Synoniemen: botbreuk, botfracturen, botfractuur, breuk, breuken, fracturen, fractuur

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Artikel Heeft u de zeldzame botaandoening Osteogenesis Imperfecta?

Heeft u de zeldzame botaandoening Osteogenesis Imperfecta?

30 januari 2018 Redactie ZorgkaartNederland

Osteogenesis Imperfecta (OI) is een zeldzame, aangeboren en erfelijke bindweefselaandoening. Patiënten met Osteogenesis Imperfecta hebben broze botten waardoor deze snel breken. De aandoening heet daarom Osteogenesis Imperfecta, wat letterlijk ‘onvolmaakte botaanmaak’ betekent. Andere symptomen zijn slechthorendheid, blauw oogwit, achterblijvende groei en vervormingen van de botten. De symptomen verschillen sterk per persoon en per levensfase. OI is niet te genezen. De klachten van OI kunnen wel minder worden als u een goede begeleiding en behandeling krijgt.

Artikel 3 tips om een behandeling voor botbreuken te kiezen die bij u past

3 tips om een behandeling voor botbreuken te kiezen die bij u past

19 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Nu u weet dat u een botbreuk heeft en een dokter heeft gevonden die bij uw wensen past, dan is de volgende stap het kiezen van een behandeling die het beste bij u past. Maar hoe doet u dat? Deze tips kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel 7 tips om een behandelaar voor botbreuken te kiezen die bij u past

7 tips om een behandelaar voor botbreuken te kiezen die bij u past

19 december 2016 Redactie ZorgkaartNederland

Als duidelijk is dat u voor een botbreuk behandeld moet worden, dan is de volgende stap het vinden van een ziekenhuis of kliniek en een specialist. En dan het liefst eentje die bij uw wensen past. Maar hoe doet u dat? Deze zeven stappen kunnen u helpen in uw zoektocht.

Artikel Wat zijn de oorzaken van botbreuken?

Wat zijn de oorzaken van botbreuken?

12 april 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Botten zijn stijf. Ze geven wel een beetje mee, maar als ze te ver doorbuigen én de kracht te groot wordt, breken ze. Vergelijk het met een liniaal: deze kunt u ook buigen, maar niet te ver. Meestal zijn botbreuken het gevolg van een ongeval, valpartij, mishandeling of botsing. Maar u kunt ook iets breken door/omdat:

Artikel Hoe kan mijn botbreuk behandeld worden?

Hoe kan mijn botbreuk behandeld worden?

12 april 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Botbreuken kunnen heel goed behandeld worden. Welke behandeling voor u geschikt is, hangt van een aantal factoren af, zoals:

Artikel Waar kan ik met botbreuken terecht?

Waar kan ik met botbreuken terecht?

11 april 2015 Redactie ZorgkaartNederland

Als u denkt dat u een botbreuk heeft, dan kunt u terecht bij de huisarts. Deze onderzoekt u en kan u doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Hierop is een breuk goed zichtbaar.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders