Osteoporose

Synoniemen: botontkalking, broze botten

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Osteoporose is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 233 waarderingen.

Wat kan de Osteoporose Vereniging voor mij betekenen?

Geplaatst op 12 september 2018 door - 373 keer bekeken

Foto Wat kan de Osteoporose Vereniging voor mij betekenen?

Osteoporose, osteopenie en fracturen hebben grote invloed op je leven en je toekomst. De Osteoporose Vereniging is een vrijwilligersorganisatie ‘van en door patiënten’.

Bij de verschillende activiteiten gaat de vereniging uit van een drietal doelstellingen:

1. Belangenbehartiging

De Osteoporose Vereniging behartigt de belangen van mensen met osteoporose.
Dat zijn er (veel) meer dan je denkt. Ongeveer 1 miljoen mensen (1/3 man en 2/3 vrouw). Samen met leden en vrijwilligers brengt de vereniging de belangen van de doelgroep onder de aandacht van zorgaanbieders, zorgverzekeraars, de overheid en het publiek. Het waarborgen van juiste medische behandeling en zorg staat hierbij voorop, maar is zeker niet beperkt tot medische aspecten. Belangenbehartiging heeft ook betrekking op behoud van kwaliteit van leven en het belang van de mens achter de aandoening. Daarbij kunt je denken aan raakvlakken tussen osteoporose en werk, inkomen, mobiliteit, scholing en maatschappelijk participatie.

2. Informatie en heldere voorlichting

Chronische aandoeningen als osteoporose hebben vaak aanzienlijke en onverwachte gevolgen voor het dagelijks leven van de patiënt en de directe omgeving. Daarom vindt de Osteoporose Vereniging het belangrijk zich niet te beperken tot informatie over de ziekte, maar vooral de patiënt handvatten te geven voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Het geven van de juiste voorlichting kan preventief werken en helpen osteoporose te voorkomen.

3. Onderling contact en persoonlijk advies

De Osteoporose Vereniging wil de onderlinge contacten tussen patiënten met osteoporose en osteopenie bevorderen en hun betrokkenheid bij het werk van de vereniging stimuleren. Het delen van ervaringen en kennis kan voor mensen met osteoporose een belangrijke steun in de rug zijn. Ons vragenteam is beschikbaar voor persoonlijk advies en bereikbaar via telefoon of via onze website. U krijgt per mail antwoord.

Effectieve therapie bij osteoporose is veel meer dan medicatie

Een chronische aandoening laat zich niet oplossen met een pilletje of injectie. Je zult dus echt zelf aan de slag moeten om de rest van je leven zo min mogelijk beperkingen te hebben van het feit dat je botten zwakker zijn. Effectieve therapie is een persoonlijke combinatie van goed bewegen/goede voeding en (tijdelijk) medicatie. In deze volgorde. Dat vereist een strakke eigen regie en persoonlijke betrokkenheid.

Wil jij het maximum halen uit een leven met zwakkere botten? Wij helpen daarbij.

Lid worden

Door lid te worden van de Osteoporose Vereniging steun je ons werk voor mensen met osteoporose en osteopenie. Wij draaien als 100 procent vrijwilligersorganisatie vrijwel volledig op je bijdrage. Je kunt lid worden als individu of als familie(mantelzorg).
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland