Botaandoeningen

Synoniemen: botaandoening, botziekte, botziekten, botziektes

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Botaandoeningen is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 3277 waarderingen.

Heeft u de zeldzame botaandoening Osteogenesis Imperfecta?

Geplaatst op 30 januari 2018 door - 928 keer bekeken

Osteogenesis Imperfecta (OI) is een zeldzame, aangeboren en erfelijke bindweefselaandoening. Patiënten met Osteogenesis Imperfecta hebben broze botten waardoor deze snel breken. De aandoening heet daarom Osteogenesis Imperfecta, wat letterlijk ‘onvolmaakte botaanmaak’ betekent. Andere symptomen zijn slechthorendheid, blauw oogwit, achterblijvende groei en vervormingen van de botten. De symptomen verschillen sterk per persoon en per levensfase. OI is niet te genezen. De klachten van OI kunnen wel minder worden als u een goede begeleiding en behandeling krijgt.

OI komt voor bij 1 op de 15.000 tot 20.000 mensen en is erfelijk. In Nederland zijn er 800 tot 1200 mensen met OI. Per jaar worden er 10 tot 15 kinderen met OI geboren.

Wij hebben kenniskaarten over Osteogenesis Imperfecta voor u gemaakt. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. Voor de meeste expertisecentra is een kenniskaart beschikbaar.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland