Carpaletunnelsyndroom

Synoniem: CTS

Carpaletunnelsyndroom komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen: 94% van de mensen met deze aandoening is vrouw, 6% van de mensen is man. De aandoening komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen, waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling én het verschil in operatiekans tussen ziekenhuizen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom carapaletunnelsyndroom ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Carpaletunnelsyndroom is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 787 waarderingen.

Verschilt de zorg op het gebied van het carpaletunnelsyndroom tussen ziekenhuizen?

Geplaatst op 7 mei 2015 door - 995 keer bekeken

Moet u geopereerd worden? Bespreek uw keuze voor het ziekenhuis of de kliniek dan met uw huisarts. De (kwaliteit van) zorg is namelijk niet overal gelijk.

Aantal patiënten met een operatie al behandeling van CTS

Ziekenhuizen verschillen bijvoorbeeld in het aantal carpaletunnelsyndroom-operaties dat zij jaarlijks uitvoeren. Ook verschilt het per arts/team hoeveel ervaring er is met operaties.

Percentage patiënten dat met een wondinfectie na de CTS-operatie heeft

Bij een operatie bestaat het risico op een wondinfectie. In sommige ziekenhuizen komt dit vaker voor dan in andere. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Sommige ziekenhuizen behandelen meer kwetsbare patiënten, die vatbaarder zijn voor infecties. Daardoor kan het percentage infecties hoger liggen. Maar een hoog percentage wondinfecties kan ook betekenen dat er iets niet goed gaat in de zorg. 

Percentage patiënten na operatie contact heeft met chirurg

Na een carpaletunnelsyndroom-operatie kunt u meestal snel weer naar huis. Sommige ziekenhuizen hebben na de operatie geen contact meer met de patiënt. Toch is het belangrijk dat wordt nagegaan of u na de operatie minder klachten heeft. Ziekenhuizen verschillen ook op dit punt van elkaar. In het hoogst scorende ziekenhuis wordt met alle patiënten contact opgenomen na de operatie. In het ziekenhuis waar dit het minst gebeurt, heeft 22% van de geopereerde patiënten nog contact na de operatie.

Meer weten over uw ziekenhuis? Zoek op Zorgkaartnederland.nl uw ziekenhuis op en bekijk meer informatie op het tabblad ‘Kwaliteit’.
Er is 1 reactie geplaatst


  • mulder | 5 september 2018

    waarom zijn er nergens reakties te zien


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland