Naar de navigatie Naar de inhoud

ME/CVS

Synoniemen: CVS, CVS/ME, ME, chronic fatigue and immune dysfunction syndrome, chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische vermoeidheid syndroom, chronische vermoeidheidssyndroom, chronische-vermoeidheidssyndroom, chronischevermoeidheidssyndroom, chronischvermoeidheidssyndroom, myalgische encefalomyelitis, myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom, myalgische encephalomyelitis, postviraal syndroom, vermoeidheidssyndroom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Website ME/CVS Stichting Nederland / ME/cvs Vereniging / Stichting Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid

Overzicht van alle blogs over ME/CVS

Blog Onbegrepen ziekte ME/CVS treft miljoenen mensen

Onbegrepen ziekte ME/CVS treft miljoenen mensen

10 mei 2019 Redactie ZorgkaartNederland

Op 8 augustus is het Wereld ME dag. In dit blog is Marieke aan het woord. Zij is eind 30 woont samen met haar man in Almere. Het is ruim 20 jaar geleden dat zij de diagnose ME heeft gekregen. Zij vertelt over haar leven met deze ziekte en over #MillionsMissing, een wereldwijd initiatief rond Wereld ME dag.

Blog Ik heb de minister gewonnen

Ik heb de minister gewonnen

28 mei 2018 Inge Dekker

‘Inge, jij bent mijn 10.001ste volger op Twitter. Jij verdient een prijs. Wat wil jij hebben?’ Ik moet lachen, en zeg als grap iets over een geheel verzorgde vakantie. Maar Erik Gerritsen, de secretaris-generaal van VWS is serieus. ‘Oké, ik wil wel een gesprek met Hugo de Jonge’ flap ik eruit. ‘Deal!’ zegt Gerritsen, ‘Een gesprek met de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dat ga ik voor je regelen.’

Blog Aansteller

Aansteller

6 september 2016 Inge Dekker

Vandaag was ik bij de huisarts met een nieuwe, vage klacht; een irritant gevoel in mijn keel waardoor ik een hoestbui krijg als ik diep ademhaal of voorover buig.

Blog Ziekenparade

Ziekenparade

15 september 2015 Inge Dekker

Begin augustus wapperden er regenboogvlaggen in Amsterdam en kleurde de stad roze. Tachtig versierde boten vol dansende mensen voeren door de grachten, terwijl vele duizenden mensen op de kanten enthousiast applaudisseerden. De Canal Parade, het hoogtepunt van de Gaypride, was ook dit jaar weer een groot, kleurrijk feest.

Blog Stil staan

Stil staan

6 juli 2015 Inge Dekker

Opeens is het daar. Het overduidelijke besef dat ik los moet laten. Rust moet nemen. ‘Een paar stappen terug’ moet doen. Tijd en ruimte moet geven aan dat wat zich nu aandient in mijn leven.

Blog De belangrijkste tip tegen medelijden

De belangrijkste tip tegen medelijden

12 mei 2015 Inge Dekker

In mijn vorige blog schreef ik hoe irritant ik het vind als mensen mij zielig vinden. Veel chronisch zieken herkennen dit. Niemand wil graag zielig zijn.

Blog Ben ik zielig?

Ben ik zielig?

21 april 2015 Inge Dekker

“Wat afschuwelijk voor je.” “Als ik jouw leven had zou ik de hele dag huilen.” “Zijn je voeten weer gegroeid? O, dat lijkt me echt heel erg”.

Blog Gezond verklaard

Gezond verklaard

18 maart 2015 Inge Dekker

“Gefeliciteerd: U bent gezond!” Ik heb mijn behandelend arts aan de telefoon met de uitslag van de röntgenfoto's. Alles ziet er normaal uit. Dus ik ben gezond.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders
Website banner "Samen beslissen"