Clusterhoofdpijn

Synoniemen: Horton syndroom, Horton-syndroom, Hortonse hoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, histamine hoofdpijn, histamine-hoofdpijn, horton, hortonsyndroom, neuralgie van Horton, syndroom van Horton

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Clusterhoofdpijn is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 177 waarderingen.

Wat kan Hoofdpijnnet voor mij betekenen?

Geplaatst op 13 januari 2017 door - 713 keer bekeken

Foto Wat kan Hoofdpijnnet voor mij betekenen?

Hoofdpijnnet is hét netwerk van en voor mensen met migraine, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, spanningshoofdpijn en aangezichtspijn. Kortom: hoofdpijn die invloed heeft op uw(dagelijks) leven. Met elkaar wil Hoofdpijnnet ervoor zorgen dat ernstige vormen van hoofdpijn beter (h)erkend en behandeld worden. Dat mensen met hoofdpijn sterker worden en elkaar versterken.

Wat doet Hoofdpijnnet voor u?


Hoofdpijnnet zet zich actief in voor steun, erkenning en betere zorg voor mensen met ernstige hoofdpijn. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld het Migrainefonds, zorgverleners en natuurlijk met u en andere mensen met ernstige hoofdpijn. U kunt bij Hoofdpijnnet terecht voor:

  • Informatie: De website www.allesoverhoofdpijn.nl en het magazine Hoofdzaken geven veel informatie over de laatste ontwikkelingen en persoonlijke verhalen, nuttige weetjes en tips.
  • Ervaringen delen: Hoofdpijnnet organiseert regelmatig voorlichtingsavonden in samenwerking met hoofdpijnneurologen en ander zorgverleners. Kijk in de agenda naar bijeenkomsten bij u in de buurt. Wilt u liever digitaal ervaringen en tips uitwisselen? Dat kan in de besloten Facebookgroepen over migraine, clusterhoofdpijn en migraine bij kinderen.
  • Advies: Een dringende vraag? Snel hulp nodig? Bel de Hoofdpijnlijn op nummer 0900-2020590. (€ 0,25 p/m). Ervaringsdeskundigen zitten klaar om uw vraag te beantwoorden of naar uw verhaal te luisteren. Heeft u problemen op het werk door hoofdpijn? Bijvoorbeeld omdat u zich regelmatig ziek moet melden. Dan kunnen de medewerkers van Adviespunt werk helpen. En tenslotte kunt u als lid een medische vraag stellen aan ons Medisch Advies College. Je krijgt dan antwoord van een hoofdpijnspecialist.
  • Belangenbehartiging: Hoofdpijnnet is aangesloten bij de Nederlandse Patiëntenfederatie. Met andere patiëntenverenigingen  lobbyen wij bij de overheid en zorgrofessionals voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg.

Meld u aan voor de gratis digitale nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen.

Sluit u aan bij Hoofdpijnnet!

Voor 25,- euro per jaar bent u al lid van Hoofdpijnnet. En een lidmaatschap levert u mooie voordelen op. De voordelen op een rij:


•    U blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nog veel meer via ons magazine Hoofdzaken (4 x per jaar)
•    U kunt een beroep doen op ons Adviespunt Werk
•    U kunt een vraag stellen aan ons Medisch Advies College
•    U kunt voor vragen terecht bij de speciale werkgroepen
•    En…. dankzij uw steun, kunnen wij ons blijven inzetten voor mensen met ernstige hoofdpijn.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland