Contactallergie

Als u last heeft van contactallergie, als u een allergische reactie krijgt als u in aanraking komt met bepaalde stoffen. De allergische reactie lijkt op een ontstoken huid. Contactallergie komt bij mannen en vrouwen even vaak voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom contactallergie ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Huidarts.nl, huidziekten.nl

 

 

 

 

De behandeling van de aandoening Contactallergie is gewaardeerd met een 8.3 op basis van 42 waarderingen.

In het kort

  • Stoffen die vaak contactallergie veroorzaken zijn onedele metalen (nikkel en kobalt), geurstoffen, conserveermiddelen, stoffen die in rubber zitten en planten.
  • Contactallergie is niet besmettelijk of erfelijk.
  • Zaken die bepalen of u last krijgt van contactallergie zijn eigenschappen van de stof, eigenschappen van de huid en de tijd dat uw huid in contact is met de stof.
  • Plakproeven kunnen aantonen voor welke stof u precies allergisch bent.
  • Als duidelijk is voor welke stof u allergisch bent, dan moet u contact met die stof voortaan vermijden. Ook kan u arts u zalf voorschrijven voor als u toch in aanraking komt met die stof.
  • Heeft u eenmaal last van een contactallergie, dan houdt u daar meestal uw hele leven last van.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Contactallergie?

Er zijn in totaal 40 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Contactallergie. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland