Darmobstructie zonder hernia

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Darmobstructie zonder hernia is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 147 waarderingen.

In het kort

  • Als u last heeft van darmobstructie, dan gaat verteerd voedsel niet meer goed door uw darmen heen.
  • Er zijn twee vormen van darmobstructie: gedeeltelijke darmobstructie en volledige darmobstructie.
  • Bij gedeeltelijke darmobstructie heeft iemand vaak last van diarree, bij volledige darmobstructie heeft een patiënt vaak last van constipatie.
  • Symptomen van darmobstructie zijn overgeven, buikpijn, darmkrampen, een verminderde eetlust, maagkrampen, misselijkheid en hoge koorts (bij een scheur in de darmwand).
  • Herkent u deze symptomen. Ga dan naar uw huisarts. Vooral bij koorts en constipatie is er haast bij, want darmobstructie kan erg gevaarlijk zijn.
  • Onderzoeken die kunnen bepalen of u inderdaad last heeft van darmobstructie zijn bijvoorbeeld een röntgenfoto en een CT-scan.
  • Meestal wordt een patiënt met darmobstructie in het ziekenhuis opgenomen. De artsen proberen daar de gevolgen van de darmobstructie te beperken door bijvoorbeeld een zoutoplossing toe te dienen of door lucht en vloeistof uit de buik te halen.


Bron:
Mens-en-gezondheid.infonu.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Darmobstructie zonder hernia?

Er zijn in totaal 204 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Darmobstructie zonder hernia. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland