Naar de navigatie Naar de inhoud

Dementie

Synoniemen: dement, dementerend, dementieel syndroom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Website Alzheimer Nederland

Informatie over gedragsproblemen bij dementie

Geplaatst op 17 augustus 2018 door - 35747 keer bekeken

Foto Informatie over gedragsproblemen bij dementie

Speciaal voor mensen met dementie en hun naasten heeft Alzheimer Nederland in samenwerking met Verenso en het NIP patiënteninformatie ontwikkeld. Gedragsproblemen bij mensen met dementie komen heel vaak voor. Gemiddeld 80 procent van de mensen met dementie vertoont vroeg of laat ander (problematisch) gedrag.

>> Ga naar de patiënteninformatie 'Gedragsproblemen bij dementie'

Wat is het? 

 

 



Er zijn 5 reacties geplaatst

Karin | 14 mei 2020

Mijn moeder woont in een zorg centrum, haar dementie is nu in een stadium dat ze onrustig is en veel roept. Ze is niet agressief en loopt niet het pand uit, maar de mede bewoners irriteren zich aan haar.
Ze heeft medicijnen (haldol) gehad maar nu ineens niet meer omdat ze bang zijn dat ze valt. Andere werken niet. Volgens de zorginstelling is de enige oplossing dat ze weg moet, naar een ander verzorg huis. Ik vind dat geen oplossing, ze is bijna 92, en ik denk dat er iets anders aan de hand is zoals pijn of angst vanwege de Corona maatregelen. (geen contact met enige kind (ik). Wie kan mij helpen?

Henk | 30 mei 2019

Ik was Mante zorger voor mijn broer die aan Aids overleden is en later was ik 12 jaar mantel zorger voor mijn Ma die helaas onlangs overleden is,ik heb eigenlijk alle fase meegemaakt,
En het is erg zwaar en moeilijk om als mantelzorger te merken dat je naaste waanbeelden krijgt,onverwacht boos wordt,misschien wel gaat huilen of te merken dat de persoon in kwestie in een hele andere wereld leeft dan de jouwe.

Ik ben blijven luisteren naar mijn ma,hoe zij alles ervaart en ik probeerde in haar wanen mee te gaan tot een bepaalde hoogte ,want ontkennen van wat ze je verteld heeft geen zin.
Het is immers HAAR waarheid,en met een beetje begrip en liefde en vooral geduld kom je heel ver,maar nu mijn ma is overleden probeer ik te denken aan de woorden die ze me steeds vertelde :

Henkie je zorgt goed voor je Mama ,hoe liefdevol is dat!

Kees | 14 mei 2019

als mantelzorger maak ik mij zorgen om mijn vrouw die Alzheimer heeft. Het aantal waandenkbeelden neemt ster toe. Vaak zijn het kinderen op haar eigen kamer volgens haar die er echt niet zijn. Volgens mijn vrouw wordt er van alles gepikt want dus niet waar is. Hoe moet ik daar mij omgaan. Zijn hier medicijnen voor?

Anna | 17 december 2018

Het is me opgevallen dat ouderen met dementie in 9 van de 10 gevallen, regelmatig vragen naar hun moeder. Ze willen er naar toe,
Maken zich zorgen, halen herinneringen op, vertellen hoe lief ze is etc. het stopt niet. De vragen komen regelmatig terug.

Zelf denk ik dat de band met zijn/haar moeder het diepst is, de meeste herinneringen bied, maar ik weet het niet zeker.
Heeft u 'n antwoord.

Bij voorbaat bedankt.

familie | 3 oktober 2018

Wat kan de familie doen tegen belaging van een medebewoner tegen onze vader, waarbij onze vader ernstig werd mishandeld? Wie kan ons helpen?


Laat een reactie achter

Website banner "Samen beslissen"

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders

Kies zorg met een keuzehulp

Beantwoord de vragen in de keuzehulp en vind de best passende zorgaanbieder.

Start de keuzehulp