Diabetes

Synoniemen: diabetes mellitus, suikerziekte

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Diabetes is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 4212 waarderingen.

Informatie over diabetische voet

Geplaatst op 14 februari 2019 door - 195 keer bekeken

Foto Informatie over diabetische voet

Speciaal voor mensen met een diabetische voet heeft Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland patiënteninformatie ontwikkeld. Op deze website leest u alles over een diabetische voet.

>> Ga naar de patiënteninformatie Diabetische voet

Wat is het?

Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op problemen met de voeten. De klachten kunnen uiteenlopen van eelt, een dunne huid, gevoelloosheid en pijn tot het veranderen van de voetvorm en het ontstaan van voetwonden. Eén van de grootste problemen die kunnen ontstaan, is een wond of zweer die niet geneest. Gelukkig komt dat niet heel vaak voor.

Wat kunt u zelf doen?

Het belangrijkste advies is om naar de huisarts of podotherapeut te gaan als u vermoed dat er iets mis is met uw voeten. Mensen met stabiele bloedglucosewaarden hebben een kleinere kans op voetproblemen. Probeer daarom te streven naar stabiele waarden. Verzorg uw voeten goed. Bekijk de patiënteninformatietool voor meer tips.

>> Ga naar de patiënteninformatie Diabetische voet
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland