Diabetes

Synoniemen: diabetes mellitus, suikerziekte

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Diabetes is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 4231 waarderingen.

Keuzehulp diabetes online

Geplaatst op 11 juni 2019 door - 3632 keer bekeken

Foto Keuzehulp diabetes online

Kent u de keuzehulpen op ZorgkaartNederland al? Met een keuzehulp ontdekt u welk ziekenhuis of welke kliniek bij u past. Voor steeds meer aandoeningen is er een keuzehulp. Zo is er een keuzehulp ‘diabetes online. Deze is gemaakt in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland.


Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Welk ziekenhuis of welke zelfstandig kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Kijk naar kwaliteitseisen, aanbod en wensen

U kunt bijvoorbeeld kijken naar kwaliteitsnormen. Dit zijn eisen waaraan een ziekenhuis moet voldoen om goede zorg te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak een ziekenhuis een behandeling doet. Maar dit zegt niet alles over de kwaliteit van de zorg. Het is daarom aan te raden om verder te kijken dan dat. Bijvoorbeeld naar het aanbod van het ziekenhuis:

  • Welke behandelingen zijn mogelijk in het ziekenhuis?
  • Kunt u via e-mail vragen stellen aan de arts?
  • Welke artsen worden allemaal bij de behandeling betrokken?
  • En is het mogelijk om verschillende afspraken op één dag te plannen zodat u minder reistijd heeft?


Ziekenhuizen verschillen behoorlijk in aanbod, dus kunt u gemakkelijk selecteren op uw wensen. Belangrijk is om deze wensen van tevoren op te schrijven en te gebruiken bij het kiezen. Ook ervaringen van andere patiënten zijn nuttig bij het kiezen. U vindt deze bijvoorbeeld op ZorgkaartNederland.nl. De ervaringen geven namelijk al heel goed inzicht in hoe patiëntvriendelijk de zorg is.

Vul de keuzehulp diabetes in!

Een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een geschikt ziekenhuis of geschikte zelfstandig kliniek te vinden is de keuzehulp diabetes. Er zijn er 2: één voor kinderen en één voor volwassenen. Hoe werkt het? Vul uw plaatsnaam, de maximale reisafstand en uw wensen in en u krijgt een overzicht van ziekenhuizen en klinieken die het beste bij uw wensen passen. Plus de daarbij behorende kwaliteitsinformatie en het waarderingscijfer van patiënten. U kunt zo gemakkelijk ziekenhuizen met elkaar vergelijken!

Keuzehulp diabetes kinderen
Keuzehulp diabetes volwassenenEr is 1 reactie geplaatst


  • Nicolette Pieters | 20 mei 2019

    Mijn man heeft een grote ulcer onder zijn hiel. Hij is 70 heeft diabetici normaal geregeld bij dieet en jandumet medicatie. Wij wonen in Western Australia. Ikben Nederlands. Ik geloof dat Nederland beter is in genezing van dit soort wonden. Alstublieft laat me weten of dit waar is. Anders verliest hij zijn onderbeen.


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland