Dikkedarmkanker

Synoniemen: CRC, coloncarcinomen, coloncarcinoom, colorectaal carcinomen, colorectaal carcinoom, colorectaal kanker, colorectaalcarcinomen, colorectaalcarcinoom, colorectaalkanker, colorectale carcinomen, colorectale carcinoom, colorectale kanker, dikkedarmtumor, dikkedarmtumoren, dikkedarmtumors

Elk jaar krijgen ruim 13.000 mensen de diagnose dikkedarmkanker; mannen iets vaker dan vrouwen. U heeft meer kans op dikkedarmkanker naarmate u ouder wordt. Tussen de 80-84 jaar heeft u de meeste kans op dikkedarmkanker. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen, waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar en behandeling én wat Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal voor u kan betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom dikkedarmkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

De behandeling van de aandoening Dikkedarmkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 1461 waarderingen.

In het kort

  • Dikkedarmkanker ontstaat bijna altijd uit een poliep in de darmwand.
  • Een poliep is een goedaardige verdikking of uitgroeisel van de darm, maar kan kwaadaardig worden. Een kwaadaardig gezwel is kanker.
  • Een tumor in het laatste deel van de dikke darm geeft andere klachten dan een tumor in het begin van de dikke darm.
  • Algemene klachten bij een tumor in de dikke darm zijn een vol gevoel, gebrek aan eetlust, een verandering van het ontlastingspatroon en gewichtsverlies.
  • Een aantal darmaandoeningen, erfelijke aanleg en leef- en eetgewoonten verhogen het risico op dikkedarmkanker.
  • De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van een operatie, bestraling, chemotherapie en doelgerichte therapie.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Dikkedarmkanker?

Er zijn in totaal 590 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Dikkedarmkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland