Dikkedarmkanker

Synoniemen: CRC, coloncarcinomen, coloncarcinoom, colorectaal carcinomen, colorectaal carcinoom, colorectaal kanker, colorectaalcarcinomen, colorectaalcarcinoom, colorectaalkanker, colorectale carcinomen, colorectale carcinoom, colorectale kanker, dikkedarmtumor, dikkedarmtumoren, dikkedarmtumors

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Dikkedarmkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 1356 waarderingen.

Heeft u de zeldzame darmaandoening Short Bowel Syndroom?

Geplaatst op 1 juni 2017 door - 1034 keer bekeken

Het Short bowel syndroom wordt ook wel kortedarmsyndroom genoemd.

Bij deze aandoening is de darm te kort. Een korte darm is meestal het gevolg van een operatie. Men spreekt van het short bowel syndroom wanneer ongeveer driekwart van de dunne darm verwijderd is. Het deel van de dunne darm dat overblijft na een operatie is onvoldoende om voeding en vocht goed op te kunnen nemen in het lichaam.

Er zijn kenniskaarten over Short Bowel Syndroom beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. Voor de meeste expertisecentra is een kenniskaart beschikbaar.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland