Dikkedarmkanker

Synoniemen: CRC, coloncarcinomen, coloncarcinoom, colorectaal carcinomen, colorectaal carcinoom, colorectaal kanker, colorectaalcarcinomen, colorectaalcarcinoom, colorectaalkanker, colorectale carcinomen, colorectale carcinoom, colorectale kanker, dikkedarmtumor, dikkedarmtumoren, dikkedarmtumors

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Dikkedarmkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 1356 waarderingen.

Waar kan ik terecht met dikkedarmkanker?

Geplaatst op 19 januari 2015 door - 1357 keer bekeken

Om te beginnen bij de huisarts. Deze kan u na lichamelijk onderzoek doorverwijzen naar het ziekenhuis. Een maag-lever-darmarts (MDL-arts) onderzoekt u dan verder. Als uit onderzoek blijkt dat u dikkedarmkanker heeft, dan blijft u onder behandeling van de MDL-arts. De MDL-arts werkt nauw samen met andere specialisten, zoals de medisch oncoloog voor chemotherapie en de radiotherapeut voor bestraling. Voor het onderzoek en de behandeling kunt u ook terecht in een aantal zelfstandige behandelcentra (ZBC's).

Waar vind ik meer informatie?

Kijk voor meer informatie over dikkedarmkanker op de volgende sites:Gebruikte bronnen:




Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland