Dikkedarmkanker

Synoniemen: CRC, coloncarcinomen, coloncarcinoom, colorectaal carcinomen, colorectaal carcinoom, colorectaal kanker, colorectaalcarcinomen, colorectaalcarcinoom, colorectaalkanker, colorectale carcinomen, colorectale carcinoom, colorectale kanker, dikkedarmtumor, dikkedarmtumoren, dikkedarmtumors

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Dikkedarmkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 1356 waarderingen.

Wat kan Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal voor mij betekenen?

Geplaatst op 20 januari 2015 door - 1159 keer bekeken

Als u of iemand uit uw omgeving de diagnose dikkedarmkanker krijgt, is dat een grote schok. Vaak zit u met een hoop vragen. Welke behandelingsmogelijkheden zijn er? Hoe is de revalidatie? Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal (SPKS) kan u helpen om antwoord te vinden op deze vragen. Deze patiëntenorganisatie biedt u informatie via:

Lotgenotencontact

Maar SPKS doet meer. Via de SPKS kunt u in contact komen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Het kan er prettig zijn om met hen te praten. Hoewel uw familie en vrienden u natuurlijk tot grote steun zijn, kunt u bij lotgenoten de (h)erkenning vinden die u in de directe omgeving mist. Met hen kunt u tips en adviezen uitwisselen. Of natuurlijk gewoon uw hart luchten.

Op Kanker.nl is er een speciale discussiegroep Darmkanker. Deze discussiegroep is voor iedereen die geraakt is door darmkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners.

Strijden voor betere zorg

Tot slot strijdt SPKS voor betere zorg en een prettiger leven. Dit doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten. Zodat uw positie in de spreekkamer en in het zorgstelsel wordt verbeterd. Ook bevordert SPSK wetenschappelijk onderzoek. 
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland