Downsyndroom

Synoniemen: down, mongolisme, syndroom van Down, trisomie 21

Het syndroom van Down is ook bekend onder de naam Trisomie 21. Het syndroom van Down is de belangrijkste oorzaak van de geboorte van een kind met een verstandelijke beperking. Het syndroom van Down komt bij ongeveer 1 op de 700 kinderen voor. Het is geen erfelijke aandoening, dus de kans bij een volgende zwangerschap is niet groter. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom het Downsyndroom ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Gezondheidsplein.nl

 

De behandeling van de aandoening Downsyndroom is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 109 waarderingen.

In het kort

  • Het Downsyndroom is de belangrijkste oorzaak voor de geboorte van een kind met een verstandelijke beperking.
  • Symptomen van het Downsyndroom zijn scheefstaande ogen en een extra huidplooi over de binnenste ooghoeken.
  • De effecten van het Downsyndroom verschillen per kind. Ze ontwikkelen zich verstandelijk ongeveer hetzelfde als kinderen zonder het Downsyndroom, maar dan langzamer.
  • Kinderen met het Downsyndroom hebben een grotere kans op lichamelijke aandoeningen. Kinderen met het Downsyndroom hebben daarnaast ook een grotere kans op infecties, leukemie, voedselallergie en oogafwijkingen.
  • Een zwangere vrouw die 36 jaar of ouder is, heeft de mogelijkheid om een vlokkentest of een vruchtwaterpunctie te laten uitvoeren. Die tests kunnen bepalen of het ongeboren kind het Downsyndroom heeft.
  • Na de geboorte van het kind met het Downsyndroom volgen een aantal onderzoeken om te kijken of de baby ook andere aangeboren afwijkingen heeft. Bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en maag-darmziekten.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Downsyndroom?

Er zijn in totaal 78 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Downsyndroom. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland