Gebroken enkel
Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.
In het kort:
- Een enkel breekt het vaakst aan de buitenkant, bij het onderste deel van het kuitbeen.
- Als uw enkel gebroken is, kunt u er meestal niet meer op staan. Het lukt ook niet om te lopen. Er is een forse bloeduitstorting en veel pijn bij het bewegen van de enkel. Drukken op het bot doet pijn.
- Vaak is een gipsbehandeling voldoende om de enkel te laten genezen. Als de enkel op meerdere plaatsen gebroken is, dan is meestal een operatie nodig.
- Een breuk is meestal na ongeveer zes weken hersteld. Daarna is het nodig om te revalideren met fysiotherapie. Pas na drie tot zes maanden kunt u uw enkel weer belasten zoals voor de breuk.
Bron: Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie
Leer van ervaringen van anderen
Waarderingen
-
Wist u dat?
-
Er zijn waarderingen voor de behandeling van Gebroken enkel
Hulp bij kiezen
Filter en sorteer alle zorgaanbieders
Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.
Bekijk alle zorgaanbiedersWelke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Gebroken enkel?
Er zijn in totaal 617 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Gebroken enkel. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.
Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders
-
Vind een zorgaanbieder die gewaardeerd is op Gebroken enkel