Naar de navigatie Naar de inhoud

Hart- en vaatziekten

Synoniemen: HVZ, cardiovasculaire aandoening, cardiovasculaire aandoeningen, cardiovasculaire stoornis, cardiovasculaire stoornissen, cardiovasculaire ziekte, cardiovasculaire ziekten, cardiovasculaire ziektes, hart en vaataandoening, hart en vaataandoeningen, hart en vaatziekte, hart en vaatziektes, hart- en vaataandoening, hart- en vaataandoeningen, hart- en vaatziekte, hart- en vaatziektes, hartvaatziekte, hartvaatziekten, ziekten van hart en vaten, ziekten van het hart en vaatstelsel, ziekten van het hart- en vaatstelsel

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Overzicht van alle blogs over Hart- en vaatziekten

Blog Zomaar een zondag

Zomaar een zondag

5 augustus 2018 Marianne van de Water

Zondagavond. Het is rustig in het ziekenhuis. Dat is raar! Het is tenslotte toch bezoekuur? Maar bezoekuur op de hartbewaking. En bezoekuur op de hartbewaking, dat is heel anders dan op de rest van de afdelingen. En dat is waar ik nu naar toe ga. Naar de afdeling hartbewaking. Pap is er opgenomen.

Blog Core business

Core business

6 april 2018 Rolanda Bos

Ik heb een flink aantal chronische ziektes op mijn naam staan. En een overeenkomstig aantal dagelijkse pillen in mijn badkamerkastje. Een slechtwerkende schildklier, vitamine B12-opnamestoornis en een vorm van sclerodermie. Vervroegde overgang. Ik ben ooit gediagnosticeerd met astma. En ik probeer momenteel netelroos de baas te worden.

Blog Compliment aan de gezondheidszorg

Compliment aan de gezondheidszorg

8 februari 2017 Victor de la Vieter

Er is nogal wat aan te merken op onze gezondheidszorg, vinden we - ook al werd Nederland laatst weer uitgeroepen tot het land in Europa waar je de meeste kans hebt beter te worden als je ziek bent (Health Consumer Powerhouse, februari 2017). Ook in verzorgingshuizen kom je van alles tegen dat niet klopt: ’t kan altijd beter. Maar laatst hoorde ik een opbeurend verhaal van een opgewekte mevrouw van bijna 90 in een heel gewoon verzorgingshuis in Dordrecht.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders

Kies zorg met een keuzehulp

Beantwoord de vragen in de keuzehulp en vind de best passende zorgaanbieder.

Start de keuzehulp
Website banner "Samen beslissen"