Coma

Coma is een ernstige vorm van bewustzijnsverlies, die het gevolg is van hersenletsel. Jaarlijks raken 1.000 tot 3.000 Nederlanders in coma. 65 van de 100 mensen die in coma raken, zijn binnen enkele uren of dagen weer volledig bij bewustzijn. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom een coma hebben ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 Bron: Hersenstichting

 

 

De behandeling van de aandoening Coma is gewaardeerd met een 8.0 op basis van 250 waarderingen.

In het kort

 

  • De twee meest voorkomende oorzaken van een coma zijn een hersenbeschadiging (bijvoorbeeld door een ongeval) of een beroerte.
  • Als de comateuze toestand in een maand tijd niet verandert en stabiel blijft, dan heet dat een langdurige coma.
  • Artsen hebben het over het niet-responsief waaksyndroom als de ogen open zijn, maar de patiënt niet reageert, geen opdrachten uitvoert en niet kan praten.
  • De behandeling van een coma hangt af van de oorzaak. Hartslag, bloeddruk en temperatuur staan de hele tijd onder controle.
  • Soms krijgen patiënten na een coma last van restverschijnselen. Bijvoorbeeld problemen met praten, lastig dingen kunnen onthouden, karakterveranderingen en trager informatie verwerken.

Bron: Hersenstichting.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Coma?

Er zijn in totaal 242 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Coma. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland