Heupvervanging

Synoniemen: heupgewrichtsprothese, heupgewrichtsprothesen, heupgewrichtsprotheses, heupimplantaat, heupimplantaten, heupprothese, heupprothesen, heupprotheses, heupvervangingen, kunstheup, kunstheupen, nieuwe heup, nieuwe heupen

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Heupvervanging is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 7132 waarderingen.

Hoeveel mensen hebben heupartrose?

Geplaatst op 3 juni 2015 door - 2322 keer bekeken

Ongeveer 359.000 Nederlanders hebben heupartrose, van wie 132.000 mannen en 227.000 vrouwen.

Percentage man-vrouw dat heupartrose heeftElk jaar krijgen 15.000 mannen en 21.000 vrouwen heupartrose. De kans hierop neemt toe met de leeftijd. Ook overgewicht is een risicofactor. Mensen met overgewicht hebben twee keer zoveel kans op een operatie. Per jaar voeren orthopeden meer dan 24.000 heupoperaties bij patiënten met artrose in de heup uit.
Er is 1 reactie geplaatst


  • A. | 17 februari 2019

    Bij mij is ook erge slijtage aan beide heup gewrichten geconstateerd echter vond de specialist het nog niet direct nodig om de beide heupen te vervangen. Neem maar een paar paracetamol was het advies.
    Ik heb bij dokter Mulder in Rotterdam een prima oplossing gevonden n.l. injectie in de scharnieren die de pijn bijna wegnemen maar het lopen aanzienlijk verbeteren. Probleem is dat de kosten maar voor een klein deel worden vergoed door het Zilv. Kruis. Mijn voorstel is betaal 6 keer per jaar ongeveer 300. Euro = 1800.00 ( incl reis kosten) Euro. Vele malen voordeliger dan twee nieuwe heupen. Geen complicaties of risico's en mislukkingen. Bij dokter Mulder is: het werkt of het werkt niet. Maar het Zilv: Kruis wil hier niet aan meewerken.Jammer.! Het Zilv: Kruis vergoed max 40 Euro.


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland