Heupvervanging

Synoniemen: heupgewrichtsprothese, heupgewrichtsprothesen, heupgewrichtsprotheses, heupimplantaat, heupimplantaten, heupprothese, heupprothesen, heupprotheses, heupvervangingen, kunstheup, kunstheupen, nieuwe heup, nieuwe heupen

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Heupvervanging is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 7077 waarderingen.

Keuzehulp heupvervanging online

Geplaatst op 11 juni 2019 door - 19618 keer bekeken

Kent u de keuzehulpen op ZorgkaartNederland al? Met een keuzehulp ontdekt u welk ziekenhuis of welke kliniek bij u past. Voor steeds meer aandoeningen is er een keuzehulp. Zo is er een keuzehulp ‘heupvervanging’ online. Deze is gemaakt in samenwerking met Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.

Foto Keuzehulp heupvervanging onlineIedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Welk ziekenhuis of welke zelfstandig kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap voor de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Kijk naar kwaliteitseisen, aanbod en wensen

U kunt bijvoorbeeld kijken naar kwaliteitsnormen. Dit zijn eisen waaraan een ziekenhuis moet voldoen om goede zorg te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak een ziekenhuis een behandeling doet. Maar dit zegt niet alles over de kwaliteit van de zorg. Het is daarom aan te raden om verder te kijken dan dat. Bijvoorbeeld naar het aanbod van het ziekenhuis:

 • Welke behandeling zijn mogelijk in het ziekenhuis?
 • Kunt u via e-mail vragen stellen aan de arts?
 • Welke artsen worden allemaal bij de behandeling betrokken?
 • En is het mogelijk om verschillende afspraken op één dag te plannen zodat u minder reistijd heeft?


Ziekenhuizen verschillen behoorlijk in aanbod, dus kunt u gemakkelijk selecteren op uw wensen. Belangrijk is om deze wensen van tevoren op te schrijven en te gebruiken bij het kiezen. Ook ervaringen van andere patiënten zijn nuttig bij het kiezen. U vindt deze bijvoorbeeld op ZorgkaartNederland. De ervaringen geven namelijk al heel goed inzicht in hoe patiëntvriendelijk de zorg is.

Vul de keuzehulp heupvervanging in!

Een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een geschikt ziekenhuis of geschikte zelfstandig kliniek te vinden is de keuzehulp heupvervanging. Hoe werkt het? Vul uw plaatsnaam, de maximale reisafstand en uw wensen in en u krijgt een overzicht van ziekenhuizen en klinieken die het beste bij uw wensen passen. Plus de daarbij behorende kwaliteitsinformatie en het waarderingscijfer van patiënten. U kunt zo gemakkelijk ziekenhuizen met elkaar vergelijken!

Start de keuzehulp
Er zijn 3 reacties geplaatst


 • Hannie | 1 februari 2019

  Ik moet 2 nieuwe heupen. In welk ziekenhuis kan ik dit het beste laten doen. Ik wil ze graag tegelijk laten vernieuwen.
  Is dat mogelijk? Ik woon in Castricum.

 • Redactie ZorgkaartNederland | 15 november 2016

  Beste Henk, heeft u al onze vergelijkingshulp ingevuld? Daarin kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Vervolgens krijgt u een overzicht van ziekenhuizen die aan uw wensen voldoen. Wanneer u op deze ziekenhuizen zoekt (rechts bovenin de site), vindt u de ervaringen van andere patiënten en de kwaliteitsinformatie van het betreffende ziekenhuis. Wij wensen u veel succes en een voorspoedige behandeling!

 • Henk | 15 november 2016

  Mijn rechterheup is versleten moet dus voor een nieuwe naar een ziekenhuis. Woon in Dwingeloo heb dus keuze uit 4 tal ziekenhuizen die allemaal even ver liggen. Welke zou U voorstellen?


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland