Naar de navigatie Naar de inhoud

Huidaandoeningen

Synoniemen: aandoening van de huid, aandoeningen van de huid, huidaandoening, huidziekte, huidziekten, huidziektes, ziekte van de huid, ziekten van de huid

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

Overzicht van alle blogs over Huidaandoeningen

Blog Grip op leven met digitaal dossier

Grip op leven met digitaal dossier

18 juli 2019 Redactie Digitale Zorggids

Karin Veldman heeft het Netherton Syndroom. Dit is een huidaandoening waarbij ze vaak haar huisarts, dermatoloog in het ziekenhuis en specialist in het expertisecentrum nodig heeft. Een digitaal dossier maakt dit makkelijker. Via dit dossier kan ze hen alle drie tegelijk op de hoogte houden. “Dit dossier helpt grip te houden op mijn aandoening en leven.”

Blog Poederprinses

Poederprinses

28 mei 2019 Anja Prakken

Zoals mijn MS niet besmettelijk is, is de vitiligo van mijn dochter dat ook niet. Sinds een jaar of drie leeft ze met deze chronische huidaandoening. Haar kwaal is zichtbaar, jeukt niet en is niet invaliderend zoals mijn MS kan zijn. Ik ben onzichtbaar gehandicapt, tenminste, zolang mijn favoriete terrassen op beperkte wandelafstand zijn. Mijn mene tekel, mijn teken aan de wand, valt op het eerste gezicht niet op. Ik mis geen arm of been, mijn gehoor of zicht. Maar hij is wel levensbepalend.

Hulp bij kiezen

Filter en sorteer alle zorgaanbieders

Maak een keuze voor een zorgaanbieder door de hele lijst te filteren en sorteren.

Bekijk alle zorgaanbieders
Website banner "Samen beslissen"