Jicht

Jicht is een gewrichtsontsteking. Meestal van de grote teen, soms van andere gewrichten in de voet, enkel, knie of pols. Ongeveer 7 op de 1000 mensen heeft last van jicht, vooral mannen kampen met deze aandoening. Lees hier meer over de symptomen, oorzaken en behandeling van jicht. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Wat kan de Nederlandse Vereniging voor Jichtpatiënten voor mij betekenen?

Geplaatst op - 1687 keer bekeken

Jicht heeft een grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet meer alles. Heeft u behoefte aan meer informatie over de ziekte en behandeling? Of aan een luisterend oor van een lotgenoot? Dan kan de Nederlandse Vereniging voor Jichtpatiënten uitkomst bieden.

Wat doet de Nederlandse Vereniging voor Jichtpatiënten voor u?

De Nederlandse Vereniging voor Jichtpatiënten strijdt voor betere zorg en een prettiger leven. Dat doet zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten. U kunt bij de Nederlandse Vereniging voor Jichtpatiënten terecht voor informatie en advies. Ook helpt zij u om uw ervaringen te delen. U kunt bijvoorbeeld een korte vragenlijst invullen om te laten weten wat u van uw behandeling vindt.  

 
Er zijn 6 reacties geplaatst


 • Redactie ZorgkaartNederland |

  Beste Ben,

  We hebben uw verzoek doorgestuurd naar meneer Waes.

  Vriendelijke groet,

  Redactie ZorgkaartNederland

 • Ben |

  Beste Johan,

  Ik wil gaarne in het bezit komen van uw boek.

  Wilt u mij uw gegevens naar mijn mail toesturen?

  In afwachting van uw reactie en met vriendelijke groet,

  Ben Brouwer

 • Brouwer |

  Geachte heer Waes, beste Johan,

  Onlangs bij de reumatoloog geweest. Behalve het urinezuur waren alle bloedwaardes goed. Waarde urinezuur 0,44. Iets te hoog. Om er zeker van te zijn dat het jicht betreft willen ze, als ik een aanval heb, een spuit in de grote teen doen om vocht op te nemen en alsdan te kijken of het echt jicht is. Ik zie op tegen zo'n spuit.
  Zijn er ook andere manieren om er achter te komen?
  Is een dieet de oplossing?
  Wat verstaat u onder een correcte behandeling?
  Kortom vele vragen.

  Gaarne uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Ben Brouwer

 • WAES Johan |

  Beste Bert,
  Een goed behandelde jichtpatiënt is levenslang jichtvrij. Een correcte behandeling leidt tot een volledig verdwijnen van de jichtaanvallen omdat er geen uraatkristallen meer gevormd kunnen worden! De behandeling moet wel correct worden opgestart (o.m. samen met een tijdelijke, preventieve medicatie). Als reumatoloog met 50 jaar ervaring schreef ik zopas een boek over de jicht dat zowel voor de patiënt als de huisarts bedoeld is, en waarin alles, maar dan ook alles, in staat wat van belang is voor een correcte en optimale behandeling van de jicht. Het boek (Jicht, diagnose en behandeling. Een leidraad voor de arts en de patiënt) kan rechtstreeks bij mij worden besteld kostprijs: 19,50 euro, gratis verzending. Het is er voor mij niet om te doen u een boek te verkopen, ik ben er van overtuigd dat het u werkelijk kan helpen (laat het eventueel ook eens lezen door uw huisarts!).
  Mvg,
  Johan Waes

 • irma |

  Dat is met meer ziektes zo in ons zg medische wonderland, bij mij werd er na 14 jaar ellende eindelijk een spierziekte vastgesteld, ik heb geen tips voor u, behalve facebook voor contact en ervaringen met lotgenoten.

 • Bert |

  Ik woon in weert, ben nu 57 jaar, en na allerlei gekke onderzoeken komt men erachter dat ik Jicht heb. wel `n beetje laat of niet? De Huisarts Simon vertelde mij dat na `n derde aanval 1 groot onderzoek zal worden gestart. Niet dus, pas na de 9e keer. Nu onder behandeling bij Dr.Pinto, 2 medicijnen werkten averechts het derde doet niets. Nu pas 2 flinke aanvallen gehad en men douwt je vol met Prednison. Geen Jichtspecialistme in Nederland of een centraal punt, nee helaas niet. Heel erg jammer. De pijn word steeds ondraaglijker, en er komt niemand je helpen. En dat in de huidige tijd? Het word hoog tijd dat het gaat veranderen, want een Reumatoloog is er wel ermee verwant, maar dan houd het op. Dus hulp voor nu en later gewenst, er komen meer patienten er bij. dank u.


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland