Keelkanker

Synoniemen: amandelkanker, farynxkanker, hypofarynxkanker, keelholtekanker, mond-keelholtekanker, nasofarynxkanker, neus-keelholtekanker, orofarynxcarcinomen, orofarynxcarcinoom, orofarynxkanker, tongbasiscarcinomen, tongbasiscarcinoom, tongbasiskanker, tonsilcarcinomen, tonsilcarcinoom, tonsilkanker

Een andere naam voor keelkanker is larynxcarcinoom. Keelkanker is een vorm van kanker die in de keelholte ontstaat. Er zijn drie soorten keelkanker, het soort hangt af van de plek in de keel waar de kanker ontstaat. De drie soorten zijn neuskeelholtekanker, mondkeelholtekanker en hypofarynxkanker. Keelkanker komt vaker bij mannen dan bij vrouwen voor. Keelkanker komt vaker voor bij mensen ouder dan 45 jaar. Jaarlijks krijgen ongeveer 550 Nederlanders de diagnose keelkanker. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom keelkanker ervaren en wat de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de patiëntenvereniging Hoofd-Hals voor u kunnen betekenen. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: kanker.nl, mens-en-gezondheid.infonu.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Keelkanker is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 81 waarderingen.

In het kort

 • Keelkanker is een soort kanker die in de keelholte ontstaat.
 • De drie soorten keelkanker zijn neuskeelholtekanker, mondkeelholtekanker en hypofarynxkanker.
 • Zaken die de kans op keelkanker kunnen vergroten, zijn roken, alcohol, erfelijkheid en het Humaan papillomavirus (HPV).
 • De symptomen van keelkanker zijn in het begin vrij onduidelijk. Daarom is het lastig om keelkanker snel te ontdekken. De symptomen hangen af van de plek waar de keelkanker ontstaat.
 • Symptomen zijn onder meer verstopte neus, oorklachten en hoofdpijn (neuskeelholtekanker), pijnklachten in de mondkeelholte, veel slijm in de keel en een blijvend gevoel van een brok in de keel (mondkeelholtekanker) of slikproblemen, keelpijn en heesheid (hypofarynxkanker)
 • Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Mogelijke onderzoeken zijn een biopsie, laryngoscopie en inspectie van mond, neus, keel en oren. Soms zijn daarna nog vervolgonderzoeken nodig.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • KNO-arts Langeveld, A.P.M. - Leiden

  21 januari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Juli 2010 ik had bultje op mijn tong. Uiteindelijk heel mijn tong weg en heel mijn strottenhoofd, dus overgeleverd aan sondevoeding. Maar nu ben ik zo ver dat ik mijn sondevoeding in een flesje kan...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 9.9

  Ziekenhuis Radboudumc, locatie Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied - Nijmegen

  19 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb een heel goede ervaring met het Radboud ziekenhuis zeker met de afdeling Radiotherapie hier wordt echt de onderste steen boven gehaald om de patient te helpen zeer ziekenhuis

 • 9.0

  Logopedist Coppoolse, J. - 's-Hertogenbosch

  30 oktober 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Vraag omgang medewerkers,kwaliteit medewerkers en accommodatie niet van toepassing. Heb hier 10 ingevuld.

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens Zorgaanbieder overig Van Neynsel Kennis- en Behandelcentrum - 's-Hertogenbosch

  geplaatst op 1 november 2018

  Hartelijk dank voor uw reactie. Onze behandelaren proberen altijd een passende oplossing voor uw situatie. We zijn blij dat u dit...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Keelkanker?

Er zijn in totaal 55 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Keelkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland