Keelkanker

Synoniemen: amandelkanker, farynxkanker, hypofarynxkanker, keelholtekanker, mond-keelholtekanker, nasofarynxkanker, neus-keelholtekanker, orofarynxcarcinomen, orofarynxcarcinoom, orofarynxkanker, tongbasiscarcinomen, tongbasiscarcinoom, tongbasiskanker, tonsilcarcinomen, tonsilcarcinoom, tonsilkanker

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Keelkanker is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 88 waarderingen.

In het kort

 • Keelkanker is een soort kanker die in de keelholte ontstaat.
 • De drie soorten keelkanker zijn neuskeelholtekanker, mondkeelholtekanker en hypofarynxkanker.
 • Zaken die de kans op keelkanker kunnen vergroten, zijn roken, alcohol, erfelijkheid en het Humaan papillomavirus (HPV).
 • De symptomen van keelkanker zijn in het begin vrij onduidelijk. Daarom is het lastig om keelkanker snel te ontdekken. De symptomen hangen af van de plek waar de keelkanker ontstaat.
 • Symptomen zijn onder meer verstopte neus, oorklachten en hoofdpijn (neuskeelholtekanker), pijnklachten in de mondkeelholte, veel slijm in de keel en een blijvend gevoel van een brok in de keel (mondkeelholtekanker) of slikproblemen, keelpijn en heesheid (hypofarynxkanker)
 • Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Mogelijke onderzoeken zijn een biopsie, laryngoscopie en inspectie van mond, neus, keel en oren. Soms zijn daarna nog vervolgonderzoeken nodig.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.4

  Ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie De Boelelaan - Amsterdam

  5 maart 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Voor keelkanker behandeld. Prima oncologe die er helaas niet meer werkt. Aan alle kanten goed voorgelicht en zeer vriendelijk behandeld tijdens de heftige bestraling en chemo. De dames van de...

  Reactie van/namens Ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie De Boelelaan - Amsterdam

  geplaatst op 12 maart 2019

  Bedankt voor uw feedback en de mooie waardering voor onze collega's van de afdeling oncologie. Wij zorgen dat uw woorden bij hen...

 • 8.4

  KNO-arts Brekel, M.W.M. van den - Amsterdam

  21 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Luistert goed. Legt uit wat hij doet. Is meelevend en zijn handelen is er duidelijk op gericht je kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te maken.

 • 8.5

  Mondhygiënistenpraktijk Mondhygiëne de Bres - Tilburg

  6 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Keelkanker,door kno arts naar De Bes gestuurd. Tanden en kiezen(pijnloos)schoongemaakt met een duidelijke uitleg.Hebben goed geholpen snel een afspraak te krijgen bij kno arts voor extractie. Veel...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Keelkanker?

Er zijn in totaal 59 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Keelkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland