Knievervanging

Synoniemen: knieprothese, knieprothesen, knieprotheses, knievervangingen, kunstknie, kunstknieen, kunstknieën, nieuwe knie, nieuwe knieen, nieuwe knieën

Als de dokter bij u knieartrose vaststelt, heeft u vast veel vragen. Wat is knieartrose precies en hoe kan ik behandeld worden? Daarnaast zijn er meer zaken voor u van belang om te weten. Zo verschilt per ziekenhuis de kans dat u een operatie krijgt en verschillen ziekenhuizen in kwaliteit. Zaken die voor u en voor het resultaat van de behandeling een verschil kunnen maken.

Let op: deze pagina gaat vooral over een totale knievervanging.

De behandeling van de aandoening Knievervanging is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 6783 waarderingen.

Vergelijk ziekenhuizen voor knievervanging

Geplaatst op 14 december 2015 door - 16581 keer bekeken

“Ik wil naar het beste ziekenhuis.” Dit zeggen patiënten vaak tegen hun huisarts als blijkt dat zij voor onderzoek of (verdere) behandeling van een versleten knie naar het ziekenhuis moeten. Maar het beste ziekenhuis bestaat niet. Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Welk ziekenhuis of welke zelfstandig kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Kijk naar kwaliteitseisen, aanbod en wensen

U kunt bijvoorbeeld kijken naar kwaliteitsnormen. Dit zijn eisen waaraan een ziekenhuis moet voldoen om goede zorg te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak een ziekenhuis een behandeling doet. Maar dit zegt niet alles over de kwaliteit van de zorg. Het is daarom aan te raden om verder te kijken dan dat. Bijvoorbeeld naar het aanbod van het ziekenhuis:

 • Welke behandelingen zijn in het ziekenhuis mogelijk?
 • Kunt u via e-mail vragen stellen aan de arts?
 • Welke artsen worden allemaal bij de behandeling betrokken?
 • En is het mogelijk om verschillende afspraken op één dag te plannen zodat u minder reistijd heeft?


Ziekenhuizen verschillen behoorlijk in aanbod, dus kunt u gemakkelijk selecteren op uw wensen. Belangrijk is om deze wensen van tevoren op te schrijven en te gebruiken bij het kiezen. Ook ervaringen van andere patiënten zijn nuttig bij het kiezen. U vindt deze bijvoorbeeld op ZorgkaartNederland.nl. De ervaringen geven namelijk al heel goed inzicht in hoe patiëntvriendelijk de zorg is.

Vul de Keuzehulp knievervanging in!

Een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een geschikt ziekenhuis of geschikte zelfstandig kliniek te vinden is de keuzehulp knievervanging. Hoe werkt het? Vul uw plaatsnaam, de maximale reisafstand en uw wensen in en u krijgt een overzicht van ziekenhuizen en klinieken die het beste bij uw wensen passen. Plus de daarbij behorende kwaliteitsinformatie en het waarderingscijfer van patiënten. U kunt zo gemakkelijk ziekenhuizen met elkaar vergelijken!

Start de keuzehulp
Er zijn 6 reacties geplaatst


 • jan | 12 november 2018

  Ik woon in Assen maar kan ik me ook laten opereren in Groningen omdat daar mijn vriendin woont omdat zij mij na de operatie daar kan verplegen?

 • W | 14 juli 2018

  Ik woon in spijkenisse, en zou graag van u wii
  Len weten, waar ik een nieuwe knie kan krijgen, van een ziekenhuis met veel ervaring en goede eindresultaten. Vr.gr. W van den ban

 • Renske | 11 april 2018

  Ik ben 3 jaar geleden geopereerd in Het ziekenhuis in Meppel. Door Dr van Haastrecht. Hele goede ervaring mee.
  Weet niet waar U vandaan komt natuurlijk maar kan U dit aanbevelen.

 • Afsar | 4 april 2018

  Ik zoek een arts di zoveel ervaring heeft voor een nieuwe knie .mijn situatie is zo dat ik niet gehele narcose mag infer and met mijn andere ziektes en overgewicht.vandaar en ik word nu al 3 jaar aan lijntje gehouden maar nu moet echt wat gebeuren want ik trek het niet meer .en daarom zoek ik nu naar specials die dit kan doen voor mij .

 • Redactie ZorgkaartNederland | 10 oktober 2016

  Beste Jan, wanneer u zoekt op ziekenhuis, kunt u per specialisme/polikliniek de wachttijden vinden.

 • jan | 8 oktober 2016

  hoe lang is de wacht tijd voor dat je geholpen wordt


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland