Knievervanging

Synoniemen: knieprothese, knieprothesen, knieprotheses, knievervangingen, kunstknie, kunstknieen, kunstknieën, nieuwe knie, nieuwe knieen, nieuwe knieën

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Knievervanging is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 7309 waarderingen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een behandeling bij knieartrose?

Geplaatst op 3 juni 2015 door - 3013 keer bekeken

Heeft u knieartrose? Let dan op het volgende bij het kiezen van een behandeling:

  1. Zet uw wensen en voorkeuren op een rijtje. Bespreek met uw arts welke behandeling daar het beste bij past.
  2. Kiest u voor een operatie? Bespreek dan met uw orthopeed hoeveel ervaring hij heeft en of hij relatief snel overgaat tot een operatie. Bespreek ook concreet wat een operatie voor u betekent. Laat hierbij de voor- en nadelen van een operatie in uw specifieke geval aan bod komen.
  3. Ziekenhuizen verschillen in kwaliteit. Vergelijk daarom ziekenhuizen met elkaar als u een operatie moet ondergaan.
  4. Check uw verzekeringspolis en kijk of uw verzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis van uw keuze. Anders krijgt u mogelijk de kosten niet vergoed. Kijk ook of het handig is om u aanvullend te verzekeren. Bijvoorbeeld om de fysiotherapie na de operatie vergoed te krijgen.
  5. In het ziekenhuis krijgt u voor én na de behandeling een vragenlijst over uw klachten. Vul deze in. Met de resultaten kan het ziekenhuis de zorg verbeteren en helpt u nieuwe patiënten.Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland