Knievervanging

Als de dokter bij u knieartrose vaststelt, heeft u vast veel vragen. Wat is knieartrose precies en hoe kan ik behandeld worden? Daarnaast zijn er meer zaken voor u van belang om te weten. Zo verschilt per ziekenhuis de kans dat u een operatie krijgt en verschillen ziekenhuizen in kwaliteit. Zaken die voor u en voor het resultaat van de behandeling een verschil kunnen maken.

Let op: deze pagina gaat vooral over een totale knievervanging.

De behandeling van de aandoening Knievervanging is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 4688 waarderingen.

Wat kost een totale knieprothese?

Geplaatst op - 13208 keer bekeken

Het plaatsen van een nieuwe knie kost niet in elk ziekenhuis en kliniek hetzelfde. De ene is duurder dan de ander, zie hieronder:

Overzicht kosten totale knieprothese

Waardoor ontstaan deze prijsverschillen

Er kunnen verschillende verklaringen zijn voor het verschil in prijs: zo zal een instelling waar vooral ongecompliceerde patiënten behandeld worden, minder kosten in rekening brengen dan een instelling waar veel gecompliceerde patiënten behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan patiënten die voor een 2e keer een nieuwe knie krijgen. Ook is de prijs in een groot ziekenhuis (bijvoorbeeld een academisch ziekenhuis)  vaak hoger dan in een kleine kliniek. Dit komt doordat in de prijs ook de vaste lasten berekend zijn, zoals kosten voor bijvoorbeeld het gebouw en de faciliteiten.

Moet ik de kosten voor een nieuwe knie zelf betalen?

In principe hoeft u bovenstaande kosten niet zelf te betalen. Deze worden in zijn geheel door uw basisverzekering vergoed. Voorwaarde is wel dat u naar een ziekenhuis gaat waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. Als uw eigen risico nog niet op is, moet u wel een deel van de kosten zelf betalen. U maakt eerst uw eigen risico op. De basisverzekering vergoedt de rest. Na de operatie heeft u fysiotherapie nodig. In principe wordt dit niet standaard vergoed. U kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. Neem voor de operatie contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie. 

 
Er zijn 3 reacties geplaatst


 • Francis |

  Ik heb 4 maand geleden een nieuwe knie gekregen na 3 jaar pijn, maar dat het zo zwaar zou zijn heeft niemand verteld. Uiteraard is dit bij iedereen verschillend. Op de morfine die ik na de tijd kreeg heb ik bijna alle bijwerkingen gehad die je maar kunt krijgen, depressief, huilbuien, obstipatie, enz.
  Qua kleding wordt gevraagd om een trainingsbroek mee te nemen voor na de operatie , maar dat je nog weken een dikke knie hebt waar je dus wijde broeken op moet dragen was ook door niemand verder verteld. Al met al is het mij erg tegengevallen en ik hoop dat ik over een jaar zal kunnen zeggen, dat het 't waard was, maar nu op dit moment heb ik er nog moeite mee en wil een ander dan ook waarschuwen, dat het mee kan vallen maar ook erg tegen kan vallen.

 • anneke |

  Ik heb in 2010 een nieuwe knie gekregen en heb daar aan de binnen kant van mijn knie een hele grote bult gekregen en zak er nu vaak doorheen en ben al weer naar de specialist geweest maar die zegt er is niets aan te zien zit tussen je oren

 • mevrouw m |

  ik heb 3en half jaar geleden een nieuweknie gehad maar 3en half jaar pijn toen zei ortepodie die arts dan moet je maar een nieuwe heup laten doen mischien gaat die knie pijn wel overik hebanderhalve maand geen pijn meer gehad ik dacht het is gelukkig weg maar het is weer terug gekomen die pijnik dacht heb ik daar om een nieuwe heup laten zetten ik kan het wel uitgillen van de pijnelke dag dit is ook geen leven meer en nu doet mijn andere knie ook zeermaar ik laat mijniet meer opereerenen die arts wil mij ook niet meer opereeren


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland