Leukemie

Synoniem: bloedkanker

Leukemie is ook bekend onder de naam bloedkanker. Leukemie is een naam voor een aantal soorten beenmergkanker. Er zijn twee groepen leukemie: acute leukemie en chronische leukemie. De behandeling en de vooruitzichten hangen af van het soort leukemie. Jaarlijks krijgen ongeveer 2.000 Nederlanders de diagnose leukemie. Leukemie komt vaker bij mannen dan bij vrouwen voor. Acute lymfatische leukemie is de meest voorkomende soort kanker bij kinderen. De behandeling van leukemie bij kinderen is anders dan bij volwassenen. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling en wat stichting Hematon en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) voor u kunnen betekenen. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom leukemie ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: hematon.nl, nemokennislink.nl

 

De behandeling van de aandoening Leukemie is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 304 waarderingen.

In het kort

• Leukemie is een naam voor een aantal soorten beenmergkanker.
• De vijf meest voorkomende soorten leukemie zijn chronische lymfatische leukemie, acute myeloïde leukemie, acute lymfatische leukemie, chronische myeloïde leukemie en Hairy-cellleukemie
• Symptomen van leukemie zijn vermoeidheid, infecties, koorts en kleine bloedingen op het lichaam (puntbloedingen). Ook kunnen opgezwollen lymfeklieren voorkomen.
• Uw arts kan met een aantal onderzoeken vaststellen of u leukemie heeft. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bloedonderzoek, beenmergonderzoek en lichamelijk onderzoek.
• Tot mogelijke behandelingen voor leukemie behoren chemotherapie en stamceltransplantatie. De vooruitzichten hangen af van het soort leukemie en de leeftijd van de patiënt.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.7

  Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST), locatie Enschede - Enschede

  18 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  De zorg en vriendelijkheid van het medisch personeel is prima.De deskundigheid eveneens.Aandachtspunt is het verstrekken van de medicatie. Je moet er zelf bij betrokken zijn om de juiste medicatie op...

 • Hospice Cicero Zorggroep, Palliatief Centrum Heemhof - Brunssum

  9 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Onze (schoon) moeder is er 12 dagen mogen verblijven en ze is er met alle liefde en respect verzorgt. Alle lof voor alle medewerkers en vrijwilligers.

  3 personen vinden dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens Hospice Cicero Zorggroep, Palliatief Centrum Heemhof - Brunssum

  geplaatst op 11 mei 2018

  Dank u wel voor het delen van uw positieve ervaring met ons Palliatief Centrum Heemhof. Fijn dat u de zorg die uw (schoon)moeder...

 • 9.5

  Internist Brada, S.J.L. - Tilburg

  1 mei 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  De arts heeft een duidelijk uitleg van zaken en vragen. Heeft voldoende tijd voor het bezoek. En is zeer kundig in zijn vak.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leukemie?

Er zijn in totaal 194 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leukemie. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland