Leverkanker

Synoniemen: hepatocellulair carcinoom, hepatocellulaire carcinomen, hepatomen, hepatoom, levercelcarcinomen, levercelcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 80 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

 

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 2.1

  Trombosedienst Certe, Trombosedienst Groningen - Groningen

  26 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Derde wereld accommodatie, slechte communicatie; Door twee keer niet op tijd doorgeven van mijn INR mag ik niet meer thuis prikken. Van een medewerker heb ik gehoord dat ik een gezonde man ben en dat...

 • 8.0

  Zorgverzekeraar Univé Verzekeringen - Alkmaar

  14 februari 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  zorg is goed geregeld

  Reactie van/namens Zorgverzekeraar Univé Verzekeringen - Alkmaar

  geplaatst op 14 februari 2019

  Hartelijk bedankt voor het invullen van de review! Mochten we je in de toekomst kunnen helpen, dan doen we dat graag. Benader ons...

 • 9.4

  Ziekenhuis Ziekenhuis Nij Smellinghe - Drachten

  26 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Mijn moeder werd vorige week opgenomen met heftige maar onduidelijke klachten. Helaas was een dag later bekend hoe ernstig het was, en drie dagen daarna is mijn moeder in het ziekenhuis overleden....

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 74 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland