Leverkanker

Synoniemen: hepatocellulair carcinoom, hepatocellulaire carcinomen, hepatomen, hepatoom, levercelcarcinomen, levercelcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 87 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Chirurg Grünhagen , D.J. - Rotterdam

  13 juni 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  5jaar en 4 operaties onder behandeling geweest en begeleidt door deze arts , en schoon verklaard .Ik kan u vertellen,een geschenk om door deze arts en zn teambehandeld te worden.Straalt rust uit en...

 • 8.9

  Ziekenhuis Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven - Eindhoven

  29 mei 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Hierbij wil ik dhr Leclercq en zijn team bedanken voor de goede zorgverlening die ik heb gekregen en nog krijg.

 • Chirurg Patijn, G.A. - Zwolle

  20 mei 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer vakkundige en empathische chirurg. Een mensen-mens, glimlach in zijn ogen, positief, realistisch. Door zijn expertise (ingreep bij leverkanker) ben ik volledig genezen verklaard.

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 78 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland