Leverkanker

Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan. Er zijn twee soorten kanker in de lever: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt vaker bij mannen dan bij vrouwen voor. Jaarlijks krijgen 500 Nederlanders de diagnose primaire leverkanker. Secundaire leverkanker is ook bekend onder de naam levermetastasen. Secundaire leverkanker ontstaat door uitzaaiingen van een tumor op een andere plek in het lichaam. Jaarlijks krijgen ongeveer 6.000 Nederlanders de diagnose secundaire leverkanker. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom leverkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Maag Lever Darmstichting, AMC.nl

 

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 69 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Hospice Norschoten, Hospice Barneveld - Barneveld

  5 januari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Na 12 weken intensieve mantelzorg met hulp van thuiszorg organisatie ging het niet langer. Woensdag 27 werd besloten en 28 lag ze er. Het was 1 groot, warm bad. Jazeker voor ma, maar misschien nog...

  5 personen vinden dit een nuttige waardering.

 • 2.7

  Internist Dercksen, M.W. - Eindhoven

  4 januari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Mijn moeder en ik vonden Dr. Dercksen geen prettige man. Empathie is ver te zoeken. Mijn moeder is bij hem terecht gekomen naar klachten in haar schouder. Naar de CT-scan was de diagnose uitgezaaide...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Thuiszorg Vitras Thuiszorg, Wijkteam Driebergen Oost - Driebergen-Rijsenburg

  24 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie

  Uitstekende zorg, na verloop van tijd nog uitgebreid met nachtzorg. Ik ben zeer tevreden over de deskundigheid en betrokkenheid van de medewerkers die bij ons thuis kwamen!

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 63 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland