Leverkanker

Synoniemen: hepatocellulair carcinoom, hepatocellulaire carcinomen, hepatomen, hepatoom, levercelcarcinomen, levercelcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 83 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.3

  Hospice Hospice Dignitas - Hoorn

  20 augustus 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Ging prima. Alleen de gastvrouwen beter informeren als de wens is, dat er niemand bij de overleden persoon mag komen. Want Ze zag er helemaal niet uit zoals ze was. Dat is een keer mis gegaan.

 • Chirurg Heek, N.T. van - Ede

  23 juli 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Een ontzettend betrokken, kundig en aardig mens! Totaal geen patiënt-arts afstand, hele goede nazorg met oprechte interesse. Trouwens de hele verpleegkundige afdeling verdient een groot compliment.

 • 9.7

  Chirurg IJzermans, J.N.M. - Rotterdam

  15 juli 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer goede behandeling en uitleg operatie door professor j.Yzermans .

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 80 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland