Naar de navigatie Naar de inhoud

Leverkanker

Synoniemen: hepatocellulair carcinoom, hepatocellulaire carcinomen, hepatomen, hepatoom, levercelcarcinomen, levercelcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.9 op basis van 103 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

Bron: MLDS.nl

Leer van ervaringen van anderen


Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden Schrijf een waardering

Waarderingen

Internist Eechoute, K. - Zutphen

17 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Heel eerlijke en duidelijke uitleg van mijn aandoening en zeer menselijk. Klikte wederzijds. Had extra moeite gedaan om zich verder te verdiepen in de aandoening en behandelingsmogelijkheden.

9.9
Lees meer
Thuiszorg STMR Thuiszorg, Wijkteam Ochten - Ochten

9 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Ik ben heel tevreden hoe de zorg voor mijn Man verlopen is ,en ook de aandacht naar mij toe , de vriendelijkheid van de zorgmedewerkers naar mijn man en mij , We ( ik ) vonden het super zoals de zorg...

9.0
Lees meer
Ziekenhuis UMC Utrecht, locatie Heidelberglaan - Utrecht

6 juni 2021 - Goedgekeurd door de redactie

Ik ben zeer tevreden over de goede zorg. Want de verpleegkundige en broeders waren zeer begaan en deskundig in hun vak. Ook de manier waarop de verzorging was ; uitstekend.

9.3
Lees meer

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 117 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Patijn, G.A.

Beroep

Chirurg

Werkzaam bij

Isala Zwolle, Zwolle

Isala Diaconessenhuis Meppel, Meppel

10

2 waarderingen

10

1 waardering

Amphia Ziekenhuis, locatie Langendijk

Ziekenhuis

Locatie

Breda

10

1 waardering

Bekijk alle zorgaanbieders

  • Vind een zorgaanbieder die gewaardeerd is op Leverkanker

Feiten en meningen