Leverkanker

Synoniemen: hepatocellulair carcinoom, hepatocellulaire carcinomen, hepatomen, hepatoom, levercelcarcinomen, levercelcarcinoom

Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan. Er zijn twee soorten kanker in de lever: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt vaker bij mannen dan bij vrouwen voor. Jaarlijks krijgen 500 Nederlanders de diagnose primaire leverkanker. Secundaire leverkanker is ook bekend onder de naam levermetastasen. Secundaire leverkanker ontstaat door uitzaaiingen van een tumor op een andere plek in het lichaam. Jaarlijks krijgen ongeveer 6.000 Nederlanders de diagnose secundaire leverkanker. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom leverkanker ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Maag Lever Darmstichting, AMC.nl

 

De behandeling van de aandoening Leverkanker is gewaardeerd met een 8.6 op basis van 79 waarderingen.

In het kort

• Als u leverkanker heeft, dan is er een kwaadaardige tumor in de lever ontstaan.
• Er zijn twee soorten leverkanker: primaire leverkanker en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker komt minder voor en ontstaat echt in de lever. Secundaire leverkanker is het gevolg van uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam.
• Primaire leverkanker ontstaat vaak door een chronische leverziekte. 6 van de 10 mensen met leverkanker hebben ook de chronische leverziekte levercirrose.
• Symptomen van leverkanker zijn een opgezette lever, buikpijn, verminderde eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, algehele zwakte en vermoeidheid.
• Uw arts kan kijken of u leverkanker heeft door (een combinatie van) bloedonderzoek, beeldvormend onderzoek en een leverpunctie of leverbiopsie.
• Als genezing mogelijk is, dan gebeurt dat vaak door een operatie. Is genezing niet meer mogelijk, dan proberen de artsen de leverkanker zo veel mogelijk af te remmen.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Leverkanker?

Er zijn in totaal 68 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Leverkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland