Liesbreuk

Synoniemen: hernia inguinalis, liesbreuken

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Liesbreuk is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 1051 waarderingen.

Keuzehulp liesbreuk online

Geplaatst op 11 juni 2019 door - 10658 keer bekeken

Kent u de keuzehulpen op ZorgkaartNederland al? Met een keuzehulp ontdekt u welk ziekenhuis of welke kliniek bij u past. Voor steeds meer aandoeningen is er een keuzehulp. Zo is er een keuzehulp ‘liesbreuk’ online.

Foto Keuzehulp liesbreuk online

Iedere patiënt vindt andere zaken belangrijk. Welk ziekenhuis of welke zelfstandig kliniek voor u geschikt is, is dus heel persoonlijk. Gelukkig heeft u wel een vinger in de pap wat betreft de keuze van een ziekenhuis: u heeft namelijk het recht om deze zelf te kiezen. Maar hoe doet u dat?

Kijk naar kwaliteitseisen, aanbod en wensen

U kunt bijvoorbeeld kijken naar kwaliteitsnormen. Dit zijn eisen waaraan een ziekenhuis moet voldoen om goede zorg te kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak een ziekenhuis een behandeling doet. Maar dit zegt niet alles over de kwaliteit van de zorg. Het is daarom aan te raden om verder te kijken dan dat. Bijvoorbeeld naar het aanbod van het ziekenhuis:

 • Welke behandelingen zijn mogelijk in het ziekenhuis?
 • Kunt u via e-mail vragen stellen aan de arts?
 • Welke artsen worden allemaal bij de behandeling betrokken?
 • En is het mogelijk om verschillende afspraken op één dag te plannen zodat u minder reistijd heeft?

Ziekenhuizen verschillen behoorlijk in aanbod, dus kunt u gemakkelijk selecteren op uw wensen. Belangrijk is om deze wensen van tevoren op te schrijven en te gebruiken bij het kiezen. Ook ervaringen van andere patiënten zijn nuttig bij het kiezen. U vindt deze bijvoorbeeld op ZorgkaartNederland.nl. De ervaringen geven namelijk al heel goed inzicht in hoe patiëntvriendelijk de zorg is.

Vul de keuzehulp liesbreuk in!

Een handig hulpmiddel dat u kunt gebruiken om een geschikt ziekenhuis of geschikte zelfstandig kliniek te vinden is de keuzehulp liesbreuk. Hoe werkt het? Vul uw plaatsnaam, de maximale reisafstand en uw wensen in en u krijgt een overzicht van ziekenhuizen en klinieken die het beste bij uw wensen passen. Plus de daarbij behorende kwaliteitsinformatie en het waarderingscijfer van patiënten. U kunt zo gemakkelijk ziekenhuizen met elkaar vergelijken!

Start de keuzehulp
Er zijn 3 reacties geplaatst


 • Leni van der Weijden | 2 maart 2017

  Graag hoor ik welk ziekenhuis goed is in het over eren van een liesbreuk bij mij, die heel veel pijn ook heeft in rug en daar al aan geopereerd is en wat geen herstel van pijn heeft opgeleverd

  Reactie ZorgkaartNederland:

  Dank u voor uw reactie. Via onze vergelijkingshulp Liesbreuk kunt u vinden welk ziekenhuis het beste bij uw wensen past. Hier de link naar deze vergelijkingshulp: https://www.zorgkaartnederland.nl/vergelijkingshulpen/vergelijkingshulp-liesbreuk

 • Redactie ZorgkaartNederland | 1 augustus 2016

  Goedemiddag, u kunt de betreffende informatie in de vergelijkingshulp vinden. Dit najaar krijgt de vergelijkingshulp een update en komen de laatste cijfers online.

 • schrijver | 31 juli 2016

  Welk ziekenhuis heeft de meeste ervaring en met de minste klachten, over liesbreukoperaties


Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland