Longkanker

Synoniemen: bronchuscarcinomen, bronchuscarcinoom, carcinoma pulmonum, longcarcinomen, longcarcinoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Longkanker is gewaardeerd met een 8.8 op basis van 1216 waarderingen.

Wat kan LongkankerNederland voor mij betekenen?

Geplaatst op 22 januari 2015 door - 1357 keer bekeken

Longkanker heeft een grote invloed op uw leven. De behandelingen eisen fysiek veel van u, maar ook mentaal trekt de ziekte een wissel op u. Angst en onzekerheid zullen regelmatig de kop opsteken. Dan is het fijn als u kunt praten met een lotgenoot. Iemand die hetzelfde meemaakt en uw pijn en verdriet kent. Voor lotgenotencontact, maar ook advies en extra informatie over behandelingen kunt u terecht bij een patiëntvereniging: LongkankerNederland.

Wat doet LongkankerNederland voor u?

LongkankerNederland strijdt voor betere zorg. Dat doen zij samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en natuurlijk u én andere patiënten. U kunt bij LongkankerNederland terecht voor informatie en advies. Ook helpt LongkankerNederland u om uw ervaringen te delen. Daartoe organiseren zij bijeenkomsten en brengen zij u via de mail in contact met andere longkankerpatiënten en/of hun naasten. Ook kunt u terecht op het de discussiegroep Longkanker van Kanker.nl. De discussiegroep Longkanker is voor iedereen die geraakt is door longkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners. Binnen deze discussiegroep kunt u vragen stellen en kennis en ervaringen delen als het gaat om alle soorten longkanker.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland