Immuunziekten

Synoniemen: immunologische aandoening, immunologische aandoeningen, immunologische stoornis, immunologische stoornissen, immunologische ziekte, immunologische ziekten, immunologische ziektes, immuunziekte, immuunziektes

Immuunziekten heten ook wel auto-immuunziekten. Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Dat gebeurt als goed werkende cellen door uw lichaam worden opgeruimd. Bekende immuunziekten zijn onder meer reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Immuunziekten komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom immuunziekten ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Radboudumc, Encyclopedie.medicinfo.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Immuunziekten is gewaardeerd met een 8.3 op basis van 124 waarderingen.

In het kort

 • Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Hierdoor kunt u last krijgen van een groot aantal gezondheidsklachten.
 • Vaak krijgen mensen met een immuunziekte last van ontstekingen in hun lichaam. Koorts, roodheid, pijn en zwellingen zijn mogelijke symptomen van immuunziekten. Verder verschillen de symptomen per immuunziekte.
 • Onder meer erfelijkheid, stress en zwangerschap vergroten de kans dat u een immuunziekte krijgt.
 • Herkent u symptomen van een immuunziekte, ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u - als dat nodig is - door naar een specialist.
 • Lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek kunne helpen om te bepalen of u een immuunziekte heeft.
 • De behandeling hangt af van de immuunziekte. Vaak krijgt iemand met een immuunziekte medicijnen om de ongewenste reacties van het immuunsysteem af te zwakken.

Bron: Erfelijkheid.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 3.7

  Huisarts Koene-Kreuwel, J.M. - Vroomshoop

  12 december 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Huisarts Koene lijkt m.i. weinig verstand te hebben van autoimmune manifestaties en kan deze niet onderscheiden van bacteriën. Ook worden ergere onderliggende oorzaken door haar niet overwogen. Ze...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

 • 8.8

  Thuiszorg Zorgfront DH - Rotterdam

  11 december 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik ben al jaren zeer tevreden met Zorgfront. De verpleegkundigen zijn professioneel, evenals de medewerkers van de administratie.

 • 2.0

  Internist Nanayakkara, P.W.B. - Amsterdam

  10 december 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik ben afgelopen 3 jaar in totaal 3x geweest bij deze arts omdat hij de enige internist nog is die ASIA behandelt nadat dr. Cohen Tervaert naar Canada vertrok(verbannen werd door ons onbetrouwbare,...

  6 personen vinden dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens Ziekenhuis Amsterdam UMC, locatie De Boelelaan - Amsterdam

  geplaatst op 10 december 2018

  Bedankt voor uw uitgebreide feedback. Wij zorgen dat uw woorden bij de betreffende medewerker van de afdeling interne geneeskunde...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Immuunziekten?

Er zijn in totaal 128 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Immuunziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland