Immuunziekten

Synoniemen: immunologische aandoening, immunologische aandoeningen, immunologische stoornis, immunologische stoornissen, immunologische ziekte, immunologische ziekten, immunologische ziektes, immuunziekte, immuunziektes

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Immuunziekten is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 111 waarderingen.

In het kort

 • Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Hierdoor kunt u last krijgen van een groot aantal gezondheidsklachten.
 • Vaak krijgen mensen met een immuunziekte last van ontstekingen in hun lichaam. Koorts, roodheid, pijn en zwellingen zijn mogelijke symptomen van immuunziekten. Verder verschillen de symptomen per immuunziekte.
 • Onder meer erfelijkheid, stress en zwangerschap vergroten de kans dat u een immuunziekte krijgt.
 • Herkent u symptomen van een immuunziekte, ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u - als dat nodig is - door naar een specialist.
 • Lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek kunne helpen om te bepalen of u een immuunziekte heeft.
 • De behandeling hangt af van de immuunziekte. Vaak krijgt iemand met een immuunziekte medicijnen om de ongewenste reacties van het immuunsysteem af te zwakken.

  Bron: Erfelijkheid.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.6

  Internist Griend, R. van der - Utrecht

  9 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Altijd zeer prettig contact. Uitermate kundige arts. Overlegt met patiënt over de behandeling. Heldere uitleg en luistert ook goed. Invoelend. Staat open voor suggesties. Gevoel voor humor.

 • Neuroloog Rovers, J.M.P. - Ede

  15 juni 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Meneer Rovers werd door een ander op zorgkaart omschreven als de GVR (grote vriendelijke reus) en dat trok mij over de streep om een doorverwijzing naar deze neuroloog te vragen. Die naam heeft hij...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • 6.3

  Apotheek Poli Apotheek LUMC - Leiden

  4 juni 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Tot mijn grote verbazing telde deze apotheek de flesjes erg dure medicatie niet goed. Leverde aan huis 2 x zoveel toedieningen als aangekondigd. Daar hebben we mail over gestuurd, maar helemaal geen...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Immuunziekten?

Er zijn in totaal 153 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Immuunziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland