Immuunziekten

Synoniemen: immunologische aandoening, immunologische aandoeningen, immunologische stoornis, immunologische stoornissen, immunologische ziekte, immunologische ziekten, immunologische ziektes, immuunziekte, immuunziektes

Immuunziekten heten ook wel auto-immuunziekten. Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Dat gebeurt als goed werkende cellen door uw lichaam worden opgeruimd. Bekende immuunziekten zijn onder meer reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Immuunziekten komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom immuunziekten ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Radboudumc, Encyclopedie.medicinfo.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Immuunziekten is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 137 waarderingen.

In het kort

 • Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Hierdoor kunt u last krijgen van een groot aantal gezondheidsklachten.
 • Vaak krijgen mensen met een immuunziekte last van ontstekingen in hun lichaam. Koorts, roodheid, pijn en zwellingen zijn mogelijke symptomen van immuunziekten. Verder verschillen de symptomen per immuunziekte.
 • Onder meer erfelijkheid, stress en zwangerschap vergroten de kans dat u een immuunziekte krijgt.
 • Herkent u symptomen van een immuunziekte, ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u - als dat nodig is - door naar een specialist.
 • Lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek kunne helpen om te bepalen of u een immuunziekte heeft.
 • De behandeling hangt af van de immuunziekte. Vaak krijgt iemand met een immuunziekte medicijnen om de ongewenste reacties van het immuunsysteem af te zwakken.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.0

  Ziekenhuis Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar - Alkmaar

  21 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Internist / nefroloog reageert alert op mijn klachten en schroomt niet om de deskundigheid van collega's in te schakelen, zoals in mijn geval de cardioloog, de uroloog en de neuroloog.Hij is voor mij...

 • 9.0

  Ziekenhuis Maasstad Ziekenhuis - Rotterdam

  20 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Zeer open-minded organisatie, die professionaliteit uitstraalt en waarbij wij het geluk hebben een goede relatie te hebben met de reumatoloog, dr. Bonte-Mineur, waarbij wij bij elk bezoek het gevoel...

 • Hospice Avoord Zorg en Wonen, hospice Marianahof - Etten-Leur

  10 februari 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb de hospice als zeer positief ervaren voor de behandeling van mijn vrouwtje. Vooral het geduld wat ze hadden beleefde ik als zeer positief. Ook hadden ze een luisterend oor voor de personen die...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Immuunziekten?

Er zijn in totaal 118 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Immuunziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland