Immuunziekten

Synoniemen: immunologische aandoening, immunologische aandoeningen, immunologische stoornis, immunologische stoornissen, immunologische ziekte, immunologische ziekten, immunologische ziektes, immuunziekte, immuunziektes

Immuunziekten heten ook wel auto-immuunziekten. Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Dat gebeurt als goed werkende cellen door uw lichaam worden opgeruimd. Bekende immuunziekten zijn onder meer reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Immuunziekten komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom immuunziekten ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Radboudumc, Encyclopedie.medicinfo.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Immuunziekten is gewaardeerd met een 8.5 op basis van 140 waarderingen.

In het kort

 • Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Hierdoor kunt u last krijgen van een groot aantal gezondheidsklachten.
 • Vaak krijgen mensen met een immuunziekte last van ontstekingen in hun lichaam. Koorts, roodheid, pijn en zwellingen zijn mogelijke symptomen van immuunziekten. Verder verschillen de symptomen per immuunziekte.
 • Onder meer erfelijkheid, stress en zwangerschap vergroten de kans dat u een immuunziekte krijgt.
 • Herkent u symptomen van een immuunziekte, ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u - als dat nodig is - door naar een specialist.
 • Lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek kunne helpen om te bepalen of u een immuunziekte heeft.
 • De behandeling hangt af van de immuunziekte. Vaak krijgt iemand met een immuunziekte medicijnen om de ongewenste reacties van het immuunsysteem af te zwakken.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.9

  Ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek - Amsterdam De inzender van deze waardering is geverifieerd

  11 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Diverse medische disciplines stemden goed af, dat merkte ik uit de terugkoppeling van de afdelingsarts die mij voortdurend op de hoogte hield. Dat gaf me enorm veel vertrouwen. Behandelplan werd goed...

 • 7.6

  Ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek - Amsterdam De inzender van deze waardering is geverifieerd

  11 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik doe mee met een onderzoek naar immuumtherapie, ik krijg dus geen eindresultaat te horen en kan ook niet het effect van de behandeling beoordelen. Kan deze behandeling ook niet aanbevelen

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

 • Internist Laar, J.A.M. van - Rotterdam

  11 juni 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Goede arts, Een drukke arts,we hadden eerst het gevoel dat hij niet goed had begrepen wat er speelde. Maar dat was zo niet waar! Hij heeft alles goed begrepen. En hij heeft een 'voorlopige' diagnose....

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Immuunziekten?

Er zijn in totaal 120 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Immuunziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Partners van ZorgkaartNederland