Immuunziekten

Synoniemen: immunologische aandoening, immunologische aandoeningen, immunologische stoornis, immunologische stoornissen, immunologische ziekte, immunologische ziekten, immunologische ziektes, immuunziekte, immuunziektes

Immuunziekten heten ook wel auto-immuunziekten. Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Dat gebeurt als goed werkende cellen door uw lichaam worden opgeruimd. Bekende immuunziekten zijn onder meer reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Immuunziekten komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom immuunziekten ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

 

Bron: Radboudumc, Encyclopedie.medicinfo.nl

 

 

De behandeling van de aandoening Immuunziekten is gewaardeerd met een 8.4 op basis van 127 waarderingen.

In het kort

 • Als u een immuunziekte heeft, dan keert uw immuunsysteem zich tegen uw lichaam. Hierdoor kunt u last krijgen van een groot aantal gezondheidsklachten.
 • Vaak krijgen mensen met een immuunziekte last van ontstekingen in hun lichaam. Koorts, roodheid, pijn en zwellingen zijn mogelijke symptomen van immuunziekten. Verder verschillen de symptomen per immuunziekte.
 • Onder meer erfelijkheid, stress en zwangerschap vergroten de kans dat u een immuunziekte krijgt.
 • Herkent u symptomen van een immuunziekte, ga dan naar uw huisarts. Die verwijst u - als dat nodig is - door naar een specialist.
 • Lichamelijk onderzoek en laboratoriumonderzoek kunne helpen om te bepalen of u een immuunziekte heeft.
 • De behandeling hangt af van de immuunziekte. Vaak krijgt iemand met een immuunziekte medicijnen om de ongewenste reacties van het immuunsysteem af te zwakken.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 9.9

  Internist Weijer, S. - Lelystad

  14 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Deskundige arts die zeker in dit ziekenhuis op zn plaats is.Dankzij zijn visie en behandeling heb ik een beter kwaliteit van leven . Dus aanwinst voor MC Zuiderzee

 • 9.0

  Ziekenhuis Maastricht UMC+ - Maastricht

  12 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Buitengewoon goede begeleiding door de specialisten in de uitleg en na de operatie, meerdere bezoeken gehad aan bed. Ook de verpleging op de afdeling D4 is heel vriendelijke en betrokken, ook naar...

 • Thuiszorg Zorgfront DH - Rotterdam

  9 november 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ben erg tevreden. Erg profesioneel.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Immuunziekten?

Er zijn in totaal 127 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Immuunziekten. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland