Lymfeklierkanker

Synoniemen: lymfklierkanker, maligne lymfomen, maligne lymfoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Lymfeklierkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 245 waarderingen.

In het kort

• Er zijn twee soorten lymfeklierkanker: Hodgkin lymfoom en non-Hodgkin lymfoom.
• Non-Hodgkin lymfoom komt vaker voor dan Hodgkin lymfoom. Lymfeklierkanker komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.
• Symptomen van lymfeklierkanker zijn een langer bestaande, pijnloze zwelling, onverklaarbaar gewichtsverlies en ’s nachts veel zweten of onverklaarbare koorts.
• Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Als het nodig is, dan verwijst uw huisarts u door naar een specialist.
• Bij een niet-agressief non-Hodgkin lymfoom kiest de arts er vaak voor om af te wachten en daarbij het lymfoom wel goed in de gaten te houden.
• Bij andere vormen van lymfeklierkanker bestaan de mogelijke behandelingen uit radiotherapie, chemotherapie, immuuntherapie, beenmergtransplantatie of stamceltransplantatie.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • Internist Rees, B.P. van - Heerenveen

  9 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Vandaag goede uitslag gehad. Voel me heel fijn ook dankzij het prettige gesprek met dr, Van Rees. Goed en begrijpelijk uitgelegd wat vervolgstappen zijn.

  Reactie van/namens Ziekenhuis Tjongerschans - Heerenveen

  Geachte heer/mevrouw, Dank voor uw compliment. We sturen dit door naar dr. Van Rees. Hartelijke groet, Ziekenhuis Tjongerschans

 • 9.0

  Thuiszorg STMR Thuiszorg, Wijkteam Kerkdriel Rossum - Kerkdriel

  1 juli 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik moet mijn dank uitspreken voor Annemiek en Jolanda die de laatste 11 dagen voor dat mijn man overleed alles in het werk hebben gesteld om het hem nog zo aangenaam mogelijk hebben gemaakt. We waren...

 • Thuiszorg Madeliefje Thuiszorg - Amsterdam

  30 juni 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Bij mijn schoonmoeder is madeliefje geweest van Jan Withaar. Wat een fantastisch bedrijf is dit. De medewerkers van dit bedrijf zijn allemaal super lieve mensen die zich volledig in dienst stellen...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Lymfeklierkanker?

Er zijn in totaal 238 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Lymfeklierkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland