Lymfeklierkanker

Synoniemen: lymfklierkanker, maligne lymfomen, maligne lymfoom

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Lymfeklierkanker is gewaardeerd met een 9.0 op basis van 262 waarderingen.

In het kort

• Er zijn twee soorten lymfeklierkanker: Hodgkin lymfoom en non-Hodgkin lymfoom.
• Non-Hodgkin lymfoom komt vaker voor dan Hodgkin lymfoom. Lymfeklierkanker komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.
• Symptomen van lymfeklierkanker zijn een langer bestaande, pijnloze zwelling, onverklaarbaar gewichtsverlies en ’s nachts veel zweten of onverklaarbare koorts.
• Herkent u deze symptomen, ga dan naar uw huisarts. Als het nodig is, dan verwijst uw huisarts u door naar een specialist.
• Bij een niet-agressief non-Hodgkin lymfoom kiest de arts er vaak voor om af te wachten en daarbij het lymfoom wel goed in de gaten te houden.
• Bij andere vormen van lymfeklierkanker bestaan de mogelijke behandelingen uit radiotherapie, chemotherapie, immuuntherapie, beenmergtransplantatie of stamceltransplantatie.

Bron: Kanker.nl

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 3.0

  Ziekenhuis Franciscus Vlietland - Schiedam

  14 augustus 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Wat een trieste toestand, artsen die op vakantie gaan en uitslagen die een week extra moeten wachten. Een poli die telefonisch niet te bereiken is en een behandeling die, nadat ik ben overgestapt...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

  Reactie van/namens Ziekenhuis Franciscus Vlietland - Schiedam

  geplaatst op 14 augustus 2019

  We vinden het vervelend om te lezen dat u dit heeft meegemaakt. Wij willen graag met u in contact komen om te horen wat er...

 • 4.4

  Ziekenhuis Erasmus MC - Sophia - Rotterdam

  12 juli 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Mijn dochter lag op de afd oncologie en we zijn daar nog voor de behandeling. Ze hebben geen tijd voor je, geen kindvriendelijke toenadering, het is chaotisch op de afdeling en dit wekt geen...

 • 8.4

  Ziekenhuis HMC Antoniushove - Leidschendam

  4 juli 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Bijzonder tevreden na een controle i.v.m. aanhoudende hoest en oncologisch verleden. Controle(s)(thorax foto en CT scan) snel en gedegen uitgevoerd, telefonische terugkoppeling (positief!) resultaat...

  1 persoon vindt dit een nuttige waardering.

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Lymfeklierkanker?

Er zijn in totaal 214 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Lymfeklierkanker. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland