Moedervlekken

Synoniemen: moedervlek, naevi, naevus

Hieronder leest u in het kort wat de aandoening inhoudt. Wij geven u tips om een behandelaar en behandeling te kiezen die het beste bij u passen. Daarnaast vindt u informatie waar u als patiënt iets aan kunt hebben. Deze informatie is vaak gemaakt in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en patiëntenorganisaties.

De behandeling van de aandoening Moedervlekken is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 413 waarderingen.

Heeft u de zeldzame huidaandoening Congenitale melanocytaire nevi (CMN)?

Geplaatst op 1 juni 2017 door - 750 keer bekeken

CMN staat voor congenitale melanocytaire nevi. Het is een pigmentvlek die vanaf de geboorte aanwezig is.

Dus dat een baby wordt geboren met een reuzenmoedervlek op zijn huid. Het is een zeldzame aandoening, naar schatting worden er ongeveer 10 kinderen per jaar geboren met CMN. CMN ontstaat door een genetische mutatie tijdens de zwangerschap. De moedervlek kan verschillen in grootte, vorm, kleur en huidstructuur. CMN kan overal op het lichaam voorkomen (ook op handpalmen, voetzolen en in de mond). In de medische wetenschap spreekt men van CMN wanneer de moedervlek bij de geboorte een doorsnede heeft van ongeveer 20 centimeter of groter.

Er zijn kenniskaarten over Congenitale melanocytaire nevi beschikbaar. Een kenniskaart laat zien welke kennis waar te vinden is en wat patiënten of de patiëntenorganisatie belangrijk vinden voor de zorg. De meeste expertisecentra hebben kenniskaarten.
Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter


  • Nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter


Velden met een * zijn verplicht

Partners van ZorgkaartNederland