Gebitsaandoeningen

Synoniemen: gebitsaandoening, gebitsafwijking, gebitsafwijkingen, gebitsklacht, gebitsklachten, gebitsprobleem, gebitsproblemen, tandaandoening, tandaandoeningen, tandklacht, tandklachten, tandprobleem, tandproblemen

Gebitsaandoeningen is een andere naam voor een groep ziektes aan uw gebit. Gebitsaandoeningen zijn ook bekend onder de naam tandheelkundige aandoeningen. Bekende gebitsaandoeningen zijn aften, tandenknarsen, gaatjes (cariës) en slechte adem. Lees hier meer over de oorzaken en symptomen en waar u op kunt letten bij het kiezen van een behandelaar of behandeling. Ook kunt u zien hoe andere mensen de zorg rondom gebitsaandoeningen ervaren. Let op: voor u persoonlijk kan de situatie anders zijn dan hier beschreven.

Bron: Consumed.nl, Thuisarts.nl

De behandeling van de aandoening Gebitsaandoeningen is gewaardeerd met een 8.7 op basis van 14898 waarderingen.

In het kort

 • Goed uw gebit en tandvlees verzorgen met poetsen, flossen en tandenstokers gebruiken, kan veel pijnklachten in de mond voorkomen.
 • Het mondslijmvlies kan op elke plek ontsteken met aften, dit zijn pijnlijke zweertjes.
 • Het tandvlees kan ook ontsteken door een infectie met het herpes simplex virus. We zien dat meestal bij jonge kinderen. Het hele mondslijmvlies kan dan vol zitten met blaasjes en pijnlijke zweren.
 • Bij de apotheek kunt u een lidocaïnetinctuur halen. Dit is een pijnstillende vloeistof die u op de pijnlijke zweertjes kunt aanbrengen.
 • Ga naar uw huisarts wanneer uw kind een ontstoken mond heeft met hoge koorts en weinig drinkt en eet.

Leer van ervaringen van anderen

Help anderen de juiste zorgaanbieder te vinden

Schrijf een waardering

Waarderingen

 • 8.8

  Orthodontiepraktijk OrthoDoetinchem - Doetinchem

  15 augustus 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik vond de behandeling goed en rustig ze gaven me tijd om vragen te stellen en om rustig te luisteren.

 • Orthodontiepraktijk OrthoDoetinchem - Doetinchem

  14 augustus 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Beide zonen hier onder behandeling en het was bij de ene zoon schots en scheef en dubbele hoektanden en alles is nu kaars recht en ziet er super uit .Beide andere zoon stond het niet goed op elkaar...

 • Kaakchirurg Wijn, M.A. - Leiderdorp

  14 augustus 2018 - Goedgekeurd door de redactie

  Dr. Wijn heeft mijn voortand (1.1) getrokken (wortelresorptie) en in plaats daarvan een implantaat geplaatst. Wat een fijn mens/fijne arts. Ze ging zeer behoedzaam en vakkundig te werk, legde alles...

Bekijk alle waarderingen

Welke zorgaanbieder kan mij het best helpen met Gebitsaandoeningen?

Er zijn in totaal 4899 zorgaanbieders die door patiënten zijn gewaardeerd op de behandeling van Gebitsaandoeningen. De hoogst gewaardeerde vindt u hieronder.

Hoogst gewaardeerde zorgaanbieders

Bekijk alle zorgaanbieders

Feiten en meningen

Partners van ZorgkaartNederland